Verkstad totalförstörd

En kraftig brand totalförstörde en verkstads och förrådsdel i Gällivare på söndagsmorgon.

Louise Söderberg, blivande brandingengjör. "Det här är den första riktiga branden jag är med om", säger hon.

Louise Söderberg, blivande brandingengjör. "Det här är den första riktiga branden jag är med om", säger hon.

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2010-08-02 06:00
En bilverkstad med tillhörande förrådsdelar mer eller mindre totalförstördes vid en omfattande brand på söndagsmorgonen i nära anslutning till centrala Gällivare.
Räddningstjänsten fick larm om branden strax innan skiftskarven vid 7.30-tiden på morgonen och under ett par timmar bekämpade två skiftlag branden.
- På väg till jobbet strax innan åtta såg jag att det bolmade rök ur byggnaden och det var bara hoppa i utrustningen och ta sig dit, säger Benny Blom, hos räddningstjänsten.
Spärrade av
Polisen tvingades i ett tidigt skede spärra av hela området på grund av att det fanns gasflaskor i byggnaden som riskerade att explodera i hettan.
- Men jag tror att vi hann få ut de flesta av dem, säger Alexander Ohde, räddningstjänsten. Däremot blev det kvar en del tryckkärl och bensindunkar som vi inte kunde få med oss.
Även tre bilar i verkstadsdelen blev kvar och blev mer eller mindre utbrända i det hastiga förloppet som branden hade. Ett större antal bilar utanför fick också bäras undan med hjälp av en traktor.
Rädda omkringliggande
Räddningstjänsten fick i ett tidigt skede inrikta sig på att rädda de närmast omkringliggande byggnaderna.
- Elden hade fått ordentligt fäste i den gamla timmerbyggnaden och det enda vi kunde göra var att koncentrera oss på att den inte spreds vidare till andra byggnader, säger Bjarne Isaksson, brandmästare.
Hur branden har uppstått är ännu så länge oklart och brandplatsen är avspärrad i väntan på polisundersökning. Det är andra gången inom loppet av 14 dagar det brinner i området och vid den förra rörde det sig om en anlagd brand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om