Vägverkets tavla

Här är vägskylten som roat och oroat trafikanterna i Gällivare i nästan ett år. Det statliga Vägverket har stavat fel på ortnamnet Koskullskulle. Men nu ska det åtgärdas snarast, utlovas det från verket.

Här är vägtavlan strax utanför det nya affärsområdet Malmheden i Gällivare som både roar och oroar trafikanterna. Namnet Koskullskulle är felstavat, men Vägverket beställde en ny redan förra hösten.  "Tyvärr har det blivit leveransförseningar", säger Hamid Zarghampour, biträdande vägdirektör. FOTO: John Filipsson

Här är vägtavlan strax utanför det nya affärsområdet Malmheden i Gällivare som både roar och oroar trafikanterna. Namnet Koskullskulle är felstavat, men Vägverket beställde en ny redan förra hösten. "Tyvärr har det blivit leveransförseningar", säger Hamid Zarghampour, biträdande vägdirektör. FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2009-07-10 06:00
En vägtavla strax utanför Gällivare, i närheten av det nya affärsområdet Malmheden, väcker både skratt och ilska hos trafikanterna. Vägverket har gjort en pinsam miss och tappat bort två l i ortnamnet Koskullskulle.
NSD skrev så sent som hösten 2008 om den felstavade vägtavlan.
Men trots detta har ännu inget hänt.
Men det är på gång. Det ska åtgärdas snarast möjligt, lovar man från Vägverket.
Ska inte hända
- Sådant här ska helt enkelt inte behöva hända. Men vi har en konsult som ritar våra vägskyltar och det är där det har blivit fel, säger biträdande vägdirektör Hamid Zarghampour hos Vägverket.
För Vägverket är det en fråga av yttersta vikt att namnen och stavningarna på deras skyltar stämmer och målsättningen för verket är att sådant här inte ska behöva inträffa.
- Tyvärr händer det i alla fall någon gång då och då, men inte ofta. Och när vi på verket blir uppmärksammade på felaktigheterna försöker vi åtgärda det så snabbt som möjligt. En ny tavla beställdes redan förra hösten, men det har blivit leverensförseningar, säger Zarghampour.
Nu väntar Vägverket på den nya vägtavlan och byter ut den felaktiga så snart den nya har levererats. Samtidigt kostar det en del pengar när sådana här felaktigheter uppdagas.
Hur mycket - det vågar inte Hamid Zarghampour ha någon direkt uppfattning om ännu.
Ingen kostnad för Vägverket
- Det kan röra sig om allt mellan
5 000 och 25 000 kronor beroende på vägtavlans storlek och utseende. Men det är en kostnad som vår konsult har tagit på sig och därför behöver inte Vägverket belastas för det, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om