Klockan är några minuter över två när vi knackar på dörren till husbilen som står parkerad på en av Gällivare kommuns äldreboendes parkering.
Ingen svarar men efter några få minuter dyker ägaren Maria Andersson Marchesoni upp, men inte från husbilen. Hon kommer ut genom en av dörrarna på äldreboendet.
– Det är bra att jag har möjlighet att duscha och laga mat i deras personalutrymme under tiden som jag är här. Det är perfekt, säger hon.
När vi möter henne är hon inne på sin fjärde av sju dagar på arbetsveckan som nattsjuksköterska inom öppenvården och hemtjänsten.
– Arbetet som sjuksköterska är mycket givande, jag känner jag kan göra skillnad i ”det direkta”, i mötet med patienten och dess närstående. Förutom det tillför kliniskt arbete mycket till mitt ordinarie arbete på LTU, och ibland träffar jag dessutom före detta studenter vilket är roligt, säger hon.
På LTU är hon universitetslektor och utbildar sjuksköterskor. Nu i sommar står hon alltså mitt i den verklighet hon utbildar folk i. Jobbet i Gällivare görs veckovis med en 70 timmars arbetsvecka för att därefter vara ledig en vecka.
– Visst kan det vara slitigt. Det blir många telefonsamtal och mycket bilkörning, men jag gillar det. Jag har aldrig riktigt gillat att vara på en samma plats för länge, säger hon.
Det var också anledningen till att hon en gång i tiden köpte husbilen.
– Tanken var då att det skulle bli en "dans- och jobb-bil". Men nu har det mest blivit att den används vid jobb, säger hon.
Det här är inte första gången Maria Andersson Marchesoni väljer att spendera sitt sommarlov inom vården.
Hon har jobbat som sjuksköterska i södra Sverige tidigare men också i Kalix, Älvsbyn, Luleå och Kiruna.
I år är första gången som hon jobbar för Gällivare kommun, och det är inte något hon ångrar.
– Det märks att de är vana att introducera personal och har varit mycket hjälpsamma, säger hon.
Men det är inte bara på jobbet som hon har möts av Gällivarebornas vilja att vilja hjälpa till, samma var det när hon letade ställplats.
– Det var fantastiskt vilken respons som jag fick. Det var så sjukt många som engagerade sig och erbjöd lösningar. Det kändes som att de visste att det tyckte att det var kul att jag hade valt att komma och jobba här i sommar, säger hon.