Unga utmanade gladiatorer

GSK Friidrott arrangerade ett gladiatorspel där dagens unga friidrottslöften utmanade gladiatorerna i bland annat gatlopp och laserstrålsbana.– Vi ville göra något roligt som alla kan vara med på, säger 16-åriga Sofie Öhman.

Gladiatorspel i Gällivare.

Gladiatorspel i Gällivare.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2014-01-06 14:50

På lördagens Gladiatorspel i Sjöparksskolans idrottshall deltog 33 ungdomar i åldrarna 6–16 år. Kämpaglöden var det inget fel på.

– Det här är jättekul, säger sjuåriga Maja Lantto som utmanade gladiatorerna i flera grenar, bland annat gatlopp, hinderbana och laserstrålbana.

Initiativet till Gladiatorspelet kommer från Therese Högnelid och Sofie Öhman som ville arrangera en riktigt rolig tävling på jullovet.

– Idén till gladiatorspelet fick vi från tv, säger 16-åriga Sofie Öhman som är aktiv idrottare och tränare för de yngsta grupperna.

”Barn behöver röra på sig”

Gällivare SK Friidrott startades i nuvarande form för sex år sedan och har drygt 100 ungdomar i träning, det är en av länets största friidrottsföreningar trots att man saknar tävlingsbanor, enligt ordförande Ingela Öhman.

Anders Engman och Britt-Marie Engman hejade på sina barnbarn från läktaren.

– Trevligt arrangemang, det finns väl inget bättre än när barnbarnen är med. Vi är tre generationer här. Det är jättekul för ungdomarna och idrott handlar om att ha trevligt, säger Anders Engman.

– Barnen behöver komma i från datorer och telefoner och röra på sig. Idrott är ett bra intresse, säger Britt-Marie Engman.

Klubben växer

Utanför idrottshallen grillas det hamburgare. Två engagerade fäder, Mikael Nilsson och Sten-Arne Liljegren, står vid grillen.

– Intresset för fri idrott har vuxit enormt. Alla får vara med, det är inga krav på att ungdomarna ska tävla, men förr eller senare vill de flesta vara med i tävlingar. Vi har haft framgångar i klubben, Olivia Köhler är en jätteduktig tjej och Anna Hillblom studerar vid friidrottsgymnasiet i Umeå. Klubben reser på träningar och tävlingar i Norrbotten. Vi brukar ha träningsläger i Haparanda där de har en riktigt bra träningsarena, säger Sten-Arne Liljergren, ledamot i klubbens styrelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om