Torghandel fick Gällivareborna att trotsa regnet

GÄLLIVARE. Sedan 2004 har Gällivare Malmberget hushållningssällskap anordnat torghandel och i fredags var det andra gången för året som de stod på torget med sina stånd.- Det är uppskattat men i dag är det ovanligt lite folk på grund av regnet, säger Rut Engelmark, ordförande i hushållningssällskapet.

Gällivare Malmberget hushållningssällskap anordnar torghandel andra gången för året.FOTO: Katarina Mosesson

Gällivare Malmberget hushållningssällskap anordnar torghandel andra gången för året.FOTO: Katarina Mosesson

Foto: Katarina Mosesson

Gällivare2008-07-12 06:00
Torghandeln bedrivs av Gällivare Malmbergets hushållningssällskap som själva har köpt stånden och hyr ut dem till de som vill stå ute och sälja. Denna gång är det sex stånd som säljer allt ifrån fikabröd till hemvävda mattor.
- Det är mest privatpersoner men även föreningar och företag som brukar hyra stånd av oss. I vårat stånd säljer vi fika. Vi önskar att det vore fler som kommer hit och säljer egenodlade grönsaker, säger Rut Engelmark.
Denna fredag är det Rut Engelmark som står för fika försäljningen och med sig har hon hennes barnbarn, Hedvig Engelmark.
- Vi turas om i styrelsen att stå här och nu har jag fått hjälp av mitt barnbarn som bor i Solna men som varje sommar är här uppe med mig, säger Rut Engelmark
Åker på studieresor
För intäkterna åker de på studieresor och bekostar föreläsningar till föreningens årsmöten. Nu närmast väntas Karesuando marknad i slutet av juli månad.
- Vi ska även besöka hantverkshuset och Kristallen i Lannavaara, Laestadius botaniska trädgård, den gode herdens kyrka och äta i Sopperogården i Övre Soppero. Det är jag som planerar resorna och jag tittar mycket på internet efter tips dit man kan åka, säger Rut Engelmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om