Top-bostäder lovar att försöka åtgärda

Top-bostäder lovar att åtgärda de problem som de frusna hyresgästerna i kvarteret Samariten brottas med.Samtidigt som det pågår hyresgästförhandlingar med rekordkrav från Top.

Maj Svalbros mor, Aune, sittande bor i en av grannlägenheterna. "Det är så kallt att man inte kan ta av sig skorna där inne", säger Maj Svalbro.

Maj Svalbros mor, Aune, sittande bor i en av grannlägenheterna. "Det är så kallt att man inte kan ta av sig skorna där inne", säger Maj Svalbro.

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2010-12-04 06:00
De problem som hyresgästerna i kvarteret Samariten i Gällivare har kommer att åtgärdas.
Det lovar nu Top-bostäder, som ska se över problematiken den närmaste framtiden.
- Vi kommer att under de närmaste veckorna att använda oss av värmekameror för att försöka konstatera vad de här problemen består i och orsakas av, säger Berne Sehlberg, ordförande i det kommunala Top-bostäderna.
Hyresförhandlingar
Samtidigt pågår det hyresförhandlingar och Top-bostädernas utgångsbud i dem tangerar rekord med sina närmare fem procent.
- De borde skämmas, säger Olle Holmgren och de andra hyresgästerna i kvarteret Samariten, som sitter och fryser.
Det är framförallt taxehöjningar på vatten, sophämtning och fjärrvärmekostnader som gör att Top kräver 4,85 procent i hyreskostnader.
- Men något rekordkrav är det inte, säger Berne Sehlberg. Det finns exempel från andra kommuner där hyresgästerna krävs på närmare sju procents höjning.
Innan jul
Hyresgästbasen Sten Fors tycker att de 4,89 procenten som Top kräver är i mesta laget och att det knappast finns utrymme för en sådan höjning
Samtidigt menar han att parterna inte står långt ifrån varandra innan ett nytt avtal kan tecknas.
- Går allt som planerat ska vi nog kunna avsluta hyresgästförhandlingarna nu under den kommande veckan, säger Sten Fors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om