Tidsbrist skälet till Tinas avhopp

Kommunstyrelseledamoten Kent Tina (S) Gällivare hoppar av. Bristande tid till förberedelse av frågorna anger han som skäl till avhoppet.

"Jag tycker inte det är meningsfullt när vi inte får möjlighet att innan sammanträdena påverka de beslut som ska tas", säger Kent Tina (S) om sitt avhopp.

"Jag tycker inte det är meningsfullt när vi inte får möjlighet att innan sammanträdena påverka de beslut som ska tas", säger Kent Tina (S) om sitt avhopp.

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2009-12-05 06:00
Kent Tina (S) Gällivare är ersättare i kommunstyrelsen, ett uppdrag som han innehaft sedan valet 2006.
Men nu, inte fullt ett år innan det kommande valet, väljer han att hoppa av sitt uppdrag.
Som skäl uppger han att det inte avsätts tid till att sätta sig in i de olika frågorna.
- Och som jag ser det blir det då inte heller någon fungerande demokrati, säger Kent Tina.
Förberedelse
Enligt honom behövs det längre förberedelser och en bredare fördjupning i de olika frågor som tas upp i kommunstyrelsen idag.
- En timme som det är idag är långt ifrån tillräckligt för att diskutera de interna frågorna som är på dagordningen och tiden räcker heller inte till att gå igen dem ordentligt.
Kommunstyrelsens ordförande Tommy Nyström (S) håller dock inte alls med honom. Han menar tvärtom att det finns tid, men att det hänger mycket på ledamöterna själva och hur aktiva de är.
Intresse
- Jag hävdar med bestämdhet att vi har den tid som behövs för att sätta oss in i de aktuella frågorna, säger Tommy Nyström. Och den timme som Kent Tina hänvisar till, den är i verkligheten två.
Enligt honom hänger det också väldigt mycket på ledamöternas eget intresse och många gånger ideellt arbete utan ersättning.
- Som ersättare jobbar man på ett rullande schema och i det här fallet blir man kallad var sjätte vecka mot ersättning, men det är inget som hindrar att man kommer i alla fall. Det är något som majoriteten av ersättarna också ställer upp på, säger Nyström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om