Syfabrik får nya ägare

Porsi syprodukter i Vuollerim får nya ägare. Kris-tin Hansson och Nils-Olov Lindfors ska driva företaget vidare och satsa på delvis nya produkter.- Det är ett anrikt före-tag att värna om och alla arbetstillfällen i inlandet är viktiga, säger Kristin Hansson.

Nya ägare tar över Porsi syprodukter i Vuollerim. FOTO: Marie Ridderström

Nya ägare tar över Porsi syprodukter i Vuollerim. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-04-09 06:00
Textilföretaget Porsi syprodukter i Vuollerim ansökte om konkurs i vintras då ägaren, efter en tung sjukdomsperiod, avled.
Konkursförvaltaren, advokatbyrån Kaiding, har upprätthållit verksamheten och efter förhandlingar med flera intressenter är det nu klart att företaget drivs vidare med de nya ägarna från april.
Fritid och sjukvård
Advokat Peter Olofsson säger att han med stor glädje kan presentera den fortsatta verksamheten.
- Lojal och kompetent personal, gedigna produkter och påtagliga utvecklingsmöjligheter har skapat ett stort engagemang hos de nya ägarna. Förutom att tydligare marknadsföra de lokalproducerade fritids- och sjukvårdsprodukterna har ledningen ett flertal samarbetsprojekt i rockärmen samt även planer kring nya produkter för tillverkning på plats i Vuollerim. Ett positivt steg i rätt riktning för Vuollerim och Norrbotten, säger Olofsson.
Damkläder i siden
Nils-Olov Lindfors är forskare på Mefos och bor i Sunderbyn. Kristin Hansson har tagit tjänstledigt från sin tjänst som gymnasielärare i historia och svenska.
Porsi syprodukter, under ledning av Ally Andersson, skulle ha firat 30-årsjubileum i år. Porsimössan, som blev något av ett signum för Porsi syprodukter, finns kvar i sortimentet, men nya produkter kommer.
- Vi fortsätter med det sortiment som fanns tidigare, men ska göra en fräschör på sortimentet. På sikt tänker vi även på damkonfektion, lite finare kläder i taisiden. Vi har också tankar på att tillverka en speciell säkerhetssele för hästtransporter, säger Kristin Hansson.
Intitialt kommer företaget att rekrytera tre anställda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om