Sonen försvann i vattenpölen

Elin Jensens son klev ut ur bilen på parkeringen - och försvann ner under ytan i en vattenpöl. "Jag kom runt bilen och såg pojken simma", berättar hon.

Foto: Emma Eriksson

Gällivare2016-05-02 11:26

Tanken för Elin Jensens och hennes två söners Valborgsfirande var att värma sig framför majbrasan i Malmberget. Men de planerna fick sig bokstavligen en kallsup när sonen klev ut ur bilen och rätt ner i en flera meter djup vattenpöl.

– Vi fick en anvisad parkering här mitt emot fotbollsplanen i Malmberget och innan jag knappt klivit ur bilen har min sjuåring klivit ur och tagit två stora kliv i en vattenpöl och försvunnit ner under vattnet, berättar Elin Jensen.

– Som tur var är pojken simkunnig så han kunde simma till mig så att jag fick tag i honom och drog upp honom ur vattnet.

Efter dramatiken blev det raka vägen hem för att byta till varma och torra kläder. Familjen är nu oroliga att det ska hända fler barn och vill därför varna för hålet.

– Barn älskar ju att cykla i vattenpölar till exempel. Det känns väldigt läskigt, speciellt med tanke på slukhålen som är också. Vi förmanar redan sen förut våra barn att de inte ska cykla i vattenpölar för man vet inte hur det ser ut under, säger Elin Jensen.

På den asfalterade parkeringen forsade det under söndagen vatten från den flera meter breda pölen. Företagaren Per-Åke Liljergren som har åkeriet intill berättade under söndagseftermiddagen att smältningen gått fort.

– Så här såg det verkligen inte ut för tre dagar sedan när jag var här sist, säger han.

Parkeringen är ägd av ett bolag, men kommunen kommer under måndagsmorgonen att besöka platsen för att försöka åtgärda problemet.

– Jag misstänker att det kan vara en brunn som frusit av tjälen och sedan har det sjunkit ihop, säger Frank Ökvist, driftansvarig för gata och park i Gällivare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om