Solig balkväll på Dundret

Solen strålade över Dundret då studenterna firade sin stora balkväll i Gällivare. I tjusiga balklänningar, samedräkter och stiliga kostymer skred ungdomarna fram på den röda mattan.

Emilie Olofsson och Johanna Nilsson i tjusiga balklänningar, skräddarsytt från Kina.FOTO: Marie Ridderström

Emilie Olofsson och Johanna Nilsson i tjusiga balklänningar, skräddarsytt från Kina.FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2011-06-08 21:00

Det började med regntunga skyar, blixt och dunder, men sedan flödade solen över studenterna som gick på Dundrets bal.

Hjördis Olofsson som stod under paraplyerna med sin klan, kunde andas ut och snart skred yngsta dottern Emilie Olofsson fram i sin tjusiga lila balklänning på den röda mattan, tillsammans med väninnan Johanna Nilsson, med en balklänning, skräddarsydd från Kina.

- Det är värt att satsa, studenten tar man bara en gång i livet, säger Emilie Olofsson.

Jan-Erik Kitok och Inger Marit Kuorak var klädda i vackra samedräkter. De har studerat vid det naturvetenskapliga programmet och har siktet inställt på civilingenjörsyrket.

Framtid i Gällivare
Alexander Thurström och Erika Eriksson vill satsa på en framtid i Gällivare, inom gruva och vård. Deras tuffa balklädsel stack ut en aning och de njöt av solen, sommaren och den underbara kvällen.

Linda Hansson och Jan Nilsson tar studenten från yrkesträningen och verksamhetsträningen. Nu väntar vuxenlivet och nya arbetsområden, men först ska balen avnjutas.

- Det är så roligt med balen, säger Linda Hansson.

I restaurangen bjöds de 204 gästerna på rensteksröra på tunnbröd, helstekt fläskfilé med potatisgratäng och pepparsås, chokladmoussé till efterrrätt och naturligtvis bubbeldryck, musik och festlig samvaro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om