Sökandet fortsätter – polishelikopter sätts in

Under fredagsmorgonen har polisen fortfarande inga spår efter den 81-årige man som försvann i Harrå, Gällivare. Nu har polishelikopter satts in i sökandet.

HELIKOPTERSÖK. Polisen har satt in en helikopter för att försöka hitta den försvunne 81-åringen.

HELIKOPTERSÖK. Polisen har satt in en helikopter för att försöka hitta den försvunne 81-åringen.

Foto: Göran Ström

GÄLLIVARE2015-08-14 08:44

Den 81-årige mannen gick en morgonpromenad med sin hund tidigt på onsdagen. Sedan dess har han inte synts till. Polisen, hemvärnet, fjällräddningen, Missing People och anhöriga har alla deltagit i sökandet som hittills varit fruktlöst.

– Han har varit borta i två dygn vilket är en lång tid, säger Tomas Schäufele, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen.

Under fredagsmorgonen letar totalt 33 personer efter mannen och en polishelikopter har för första gången satts in i sökandet. Tidigare har en privat helikopter hjälpt till.

– Polishelikoptern får en överblicksbild. Finns mannen på ett öppet ställe ökar chansen att hitta honom. Finns 81-åringen på ett snårigt eller skyddat ställe blir det svårare, säger Tomas Schäufele.

Mannen var ute på morgonpromenad. Hur långt från sin bostad kan han befinna sig?

– Det är osäkert. Han var vid god vigör men hur långt han gått är svårt att säga. En teori är att han har gått ned sig i ett tjärn eller liknande. Men det är ju bara en gissning.

Under natten mot torsdagen var temperaturen i Gällivaretrakten endast fyra plusgrader och natten mot fredag bjöd återigen på låga temperaturer.

– Vi ska ta kontakt med en läkare under dagen och se hur länge man klarar sig i sådana temperaturer, säger Tomas Schäufele.

Missing People kommer arrangera en skallgång kl 13.00 och uppmanar så många som kan att anmäla sig.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om