Sökandet efter 74-åringen fortsätter - men trappas ned

Sökandet efter den försvunne 74-åringen i Gällivare pågår oförtrutet. Men från och med onsdagskväll kommer det att trappas ned.

GÄLLIVARE2009-08-06 06:00
Sedan 74-åringen försvann i lördagskväll har ett intensivt sökande pågått för att hitta honom, men fortfarande utan resultat.
Tips om att mannen har setts på olika håll i Gällivare har kommit in till polisen. Men vid en kontroll har de visat sig felaktiga och det har rört sig om helt andra personer.
Trappas ned
- Men för den skull ska inte människor dra sig för att kontakta oss om de har sett något, eller känner till nått som kan ha med 74-åringens försvinnande att göra, säger Anna-Lena Jonsson, informatör hos polisen.
Från och med onsdagskväll kommer också sökandet efter den försvunne att trappas ned något, om inget avgörande tips kommer in.
Polisen kommer då att själva svara för allt sökande och de frivilliga, fjällräddare, hemvärn och lottakår kommer att få välförtjänta vilopauser.
- Men det kommer hela tiden att finnas en beredskap att kalla in personalen igen om det skulle behövas, säger Anna-Lena Jonsson.
Finkammats
Sedan i måndags har centrala Gällivare med närliggande orter finkammats för att försöka hitta 74-åringen. Totalt är det mellan 30 och 40 personer som dagligen och även nattetid sökt efter honom.
Två av dem är Barbro Lundmark och Eva Nilsson Springare från Gällivare, Malmbergets lottakår, som tillsammans med tre andra ur lottakåren deltar i sökandet.
- Vi gick på i söndagskväll och sedan dess har vi inte gjort mycket annat än att varit ute och letat efter 74-åringen, säger Barbro Lundmark. Och naturligtvis hoppas vi fortfarande att vi ska finna honom välbehållen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om