Snabbväxaren

Gruvornas expansion har lett till ett guldläge för NTT totaltech AB i Gällivare som är ett av Sveriges snabbast växande företag. Nu söker företaget 43 nya medarbetare.- En nyckel till vår framgång är duktig personal, säger Mikael Lindgren.

Kafferast och stämningen är på topp. Från vänster Mikael Lindgren,  Erik Johansson, Sebastian Stenhult, Markus Olausson och Robert Olsson.

Kafferast och stämningen är på topp. Från vänster Mikael Lindgren, Erik Johansson, Sebastian Stenhult, Markus Olausson och Robert Olsson.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2011-10-07 06:00

Gällivare kommun har utsetts till Årets företagarkommun, med Sveriges bästa och uthålligaste tillväxt de senaste fem åren.

Ett av företagen som bidragit till framgången för Gällivare kommun är NTT totaltech AB.

Sadlade om
De två företagarna Mikael Lindgren och Markus Olausson startade, utan en krona på fickan, med att "meka" i en servicebil på olika nivåer under jord i LKAB-gruvan.

Mikael Lindgren hade tagit examen på Handelshögskolan, och hade ett förflutet som elektriker. Markus Olasusson var polis innan han blev företagare. Före det var han lastare i gruvan.

I dag annonserar företaget om 43 nya medarbetare och snart har de 80 anställda.

- Vi har fått närmare 300 ansökningar, folk från hela Sverige. Vi vill ha en mix. Ungdomar, äldre med erfarenhet, tjejer, killar, så vi får ett bra lag, säger Mikael Lindgren.

Tyvärr är bostadsfrågan ett svårlöst problem när det gäller nyanställningar av folk utanför Gällivare, säger Markus Olausson.

Företaget har bredd. Det sysslar med mekaniskt underhåll, hydraulik, tryckluft, åkeri och maskinreparationer. I lokalerna finns även en verkstadsbutik. NTT totaltech AB startade 2008 och är ett av Sveriges snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellundersökning.

Gruvboom ger framgång
Det är gruvboomen som gett företaget den kraftiga tillväxten, men med god framförhållning tror företagarna att man överlever även sämre konjukturer.

Företaget står inför ständigt nya utmaningar. Ett nytt projekt innebär raslastning och transport i LKAB:s underjordsgruva i Vitåfors.

Under kafferasten är stämningen uppåt.

Årets Gasellföretag vill satsa på personalens trivsel. Genom rimliga krav, delaktighet och en god arbetsmiljö. Trevliga personalfester inte att förglömma.

- Det känns roligt att jobba i ett framgångsrikt företag med bra stämning och det känns bra att bo i Gällivare som är en tillväxtkommun, säger Erik Johansson, som flyttat från Överkalix till Gällivare.

Konkurrensutsatt
Det finns flera nycklar till företagets framgång, säger de 33-åriga företagarna: Duktig personal. Förmågan att smidigt och lätt ställa om och anpassa sig till kunders önskemål, samt den gode mentorn Bengt Kurkkio som bidragit med sin erfarenhet.

- Målsättningen är att växa och bli bäst. Konkurrensen är stenhård. Nästa år har vi en omsättning på 90 miljoner. Vi är glada att det går så bra och vi älskar det vi gör, säger Mikael Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om