Skatehallens placering stör Moderaterna

Moderaterna anser att beslutet om att placera skatehallen i Folkets hus i Gällivare är ett dåligt beslut. Skatehallen blir granne med biblioteket, vilket innebär störningar.- Den rätta platsen är gamla Laestadiankapellet, säger Eva Alriksson.

Monika Hedström och Eva Alriksson, båda (M). FOTO: Marie Ridderström

Monika Hedström och Eva Alriksson, båda (M). FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2009-08-31 06:00
- Danslokalen är inte bra på grund av närheten till biblioteket. I en skatehall är ljudnivån hög, i ett bibliotek ska det vara tyst. Det optimala hade varit att använda det gamla laestadiankapellet som kommunen köpt, säger Alriksson.
Moderaterna har lämnat in en reservation mot beslutet om skatehall. De anser att beslutet är taget av fel instans. Barn-utbildning- och kulturnämnden borde tagit beslutet, inte kommunstyrelsen.
- Det här är nämndens verksamhet. Det handlar om personal. Ungdomarna kan inte ta hand om verksamheten helt själva. De kan bilda en förening men det måste finnas ansvarig personal, säger Eva Alriksson.
Laestadiankapellet
Monika Hedström, ersättare i kommunstyrelsen, anser att beslutet är dåligt underbyggt.
- Det verkar som om man till varje pris vill uppfylla det här med en skatehall. Nu stundar valtider och man vill visa att man har åstadkommit något. Vi vill ha en skatehall, men risken är att den här verksamheten inte fungerar och då tvingas man göra om allt.
Moderaterna anser att laestadiankapellet hade varit en utmärkt lokal att bygga ett aktivitetshus i. Det hade varit möjligt att kombinera med en matsal för Mariaskolan.
De vill ha fritidsledare i skatehallen. I moderaternas skuggbudget är pengar avsatta för fritidsledare.
- Vårt parti har kämpat för en skatehall i sex år och vi har till och med demonstrerat för saken, säger Eva Alriksson.
"Toppstyrt"
De kommer inte att överklaga ärendet men anser att beslutet är taget på ett odemokratiskt sätt.
- Kommunstyrelsen tar över saker som den inte ska ta över. Jag sitter i byggnämnden och vet att man har gått förbi nämnden flera gånger. Demokrati verkar inte vara det viktigaste. Det är toppstyrning, när man går förbi de normala beslutsvägarna och kör över nämnderna, säger Monika Hedström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om