Färden har passerat macken och matbutiken i grannbyn Skaulo när gps:en meddelar att det är dags att svänga av E10. En svagt sluttande grusväg möter oss och efter några minuter syns ett gult hus med vita knutar i utkanten av byn.
En liten skylt med texten 3B automation på fasaden vittnar om att vi nått fram.
– Ah, du hittade hit, säger Simon Bäckström i dörren.
Innanför dörren möts vi av berså-tapeter, ljusa golv och detaljer i vitt. På soffan tittar parets två katter upp för att se vad som är på gång.
– Första sommaren när vi flyttade in var det en del som behövde göras men vi lyckades rätt väl med att få allt i ordning. Även om jag bara hann måla ett varv på huset. Andra sommaren installerade vi kaminen i vardagsrummet och det blir nu tredje sommaren, säger Simon Bäckström.
Planerna på att flytta norrut hade grott ett tag och när Älvsbyhuset från 1984 gick ut en andra gång på marknaden.
Simon och Åsa Bäckström kände att det måste vara ödet.
– Vi hade sett huset för fem år sedan men så försvann det. Det skulle visa sig att den tidigare ägaren hyrt ut huset en längre period och att det var därför det kom ut igen, säger han.
När de bestämde sig bodde de i Boliden i Västerbotten och jobbade på en konsultfirma som hade uppdrag mot gruvindustrin.
– Vi bodde faktiskt ett par månader i Koskullskulle när vi var här för ett längre jobb för LKAB. Vi hade även vid den tiden ett eget företag men det var något som egentligen i det närmsta låg vilande. Jag höll bara på att ta en utbildning för riskbedömningar så att jag kan besikta elinstallationer och tanken var att vi skulle lägga ned.
– Men så blev det inte.
Med flytten växlade de upp i företaget, som nu framför allt genomför riskbedömningar mot automation för gruvindustrin.
– Åsa har hand om designbiten och att ta fram bruksanvisningar och dokumentation. Jag står för programmeringen.
Första tiden var utmanande just av anledningen att de, när de bestämde sig för att växla upp, varit på väg att avveckla.
– Då var det viktigt att vi fakturerade till den 25:e så att vi skulle ha möjlighet att få pengar innan månadsskiftet men nu när vi varit i gång i tre år är vi inte alls lika känsliga.
För tillfället är LKAB deras största kund, även om de har mindre jobb med andra företag.
– LKAB har oftast lite större projekt och brukar kombinera sina riskbedömningar med sina skyddsronder. Fördelen med var vi bor är att vi kan ta oss på plats inom en timme, vilket gör det smidigt.
Han ser både fördelar och nackdelar med att ha en stark kund. Samtidigt jobbar de med att utveckla företaget så att det får mer än ett ben att stå på.
När väl flytten kom hade världen gått igenom en pandemi som förändrat möjligheten för personer att ses fysiskt. Det blev mer vanligt att jobba hemifrån.
– Just att det varit en pandemi och blev mer accepterat med digitala möten har underlättat för oss att driva företaget från byn. Det är sällan vi har fysiska möten och vi har en god internetuppkoppling så det är inga problem för oss båda att delta i möten, säger Simon Bäckström.
Möjligheten till ett bra internet var faktiskt också något som var en av de springande punkterna när paret bestämde sig för huset med utsikten över älven.
– När vi kom på visningen hade vi faktiskt med oss vår 4G-router och gick runt på gården och testade, säger Simon Bäckström.