När Sverigedemokraterna kom in riksdagen 2010 fick partiet 5,7 procentenheter. Stödet mer än fördubblades fyra år senare och då var SD landets tredje största parti med 12,8 procentenheter.
För fyra år sedan fick partiet 17,5 procentenheter och var återigen tredje största partiet i riksdagen.
De flesta väljarundersökningar den senaste månaden har visat att SD:s stöd fortsätter att öka. I Kantar Sifos valbarometer som publicerades i fredags hade Sverigedemokraterna det stods på 20,7 procentenheter.
Den trenden visade sig vara rätt. I SVT:s valundersökning fick partiet 20,5 procentenheter och var landets näst största parti. Med över 3000 valdistrikt räknade hade SD 20,6 procentenheter i riksdagsvalet.
Eric Palmqvist, riksdagsledamot och länets toppnamn i partiet, är lite kluven känslomässigt till siffrorna.
– På det stora hela är jag glad över att vi ser ut ha vuxit i ännu ett val. Det ser ut som om vi får ett ökat stöd och blir Sveriges andra största parti. Men jag sticker väl inte under stolen med att jag helst av allt hade sett ett regeringsskifte. Skulle det här stå sig blir det inget regeringsskifte. Men det är väldigt tidigt och det är här är ju bara valundersökningar. Så vi får ser vad som händer, säger han.
Palmqvist säger att det var glad stämning på partiets valvaka i Gällivare när SVT:s valu presenterades. Men för honom är ett regeringsskifte viktigare än att SD blir landets näst största parti.
– Att var en del av ett regeringsunderlag så att vår politik får ett högre genomslag. Procent hit eller dit ger mindre utslag på politiken än vad en övervikt för en blågul regering i kammaren gör. Det hade varit det centrala. Sen är vi oerhört besvikna över att det ser ut som att MP klarar riksdagsspärren.
Vad det som gör att ni ökar i riksdagsvalet igen?
– Jag tror att en av de tyngsta frågorna under den här valrörelsen har varit brottsligheten och skjutningarna. Jag tror att vi uppfattas som ett parti som har hög trovärdighet i de frågorna. Sen uppfattar nog många även oss som ett parti som har hög trovärdighet i energifrågan. Där utgår vi ett mer enat alternativ tillsammans med M, KD och L än de andra som är lite mer spretiga. Här uppe tror jag även att drivmedelspriserna har varit en viktig fråga.