Repisvaara - det nya bostadsområdet

Repisvaara planeras att bli det nya stora bostadsområdet i Gällivare med plats för både villor och hyreshus. - Det kan bli ett bostadsområde för 1 500-2 000 människor, säger kommunalrådet Tommy Nyström (S).

Repisvaara planeras att bli ett stort bostadsområde i Gällivare, med uppåt 2 000 invånare.<_Bildtext Fotobyline>FOTO: Marie Ridderström</_Bildtext Fotobyline>

Repisvaara planeras att bli ett stort bostadsområde i Gällivare, med uppåt 2 000 invånare.<_Bildtext Fotobyline>FOTO: Marie Ridderström</_Bildtext Fotobyline>

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2011-07-01 06:00

Vid senaste fullmäktigemöte beslutades att planera för bostadsbyggande i Gällivare. Tio miljoner kr är avsatta för markinköp. Vid mötet beslutades att lyfta Repisvaara-området från turistisk verksamhet och planera för bostadsbyggande.

- Det är ett vackert område med söderkullar och här kan bli ett stort sammanhängande bostadsområde, samtidigt tror jag att man lyfter Dundret och folk kommer närmare berget, säger Tommy Nyström.

En exploatör som är intresserad av området är LKAB.

- Skisserna som Alma tagit fram visar hur man kan ha husen placerade på området med skoter- och skidspår inpå knuten, säger Nyström.

Målsättningen är att bygga både villor och flerfamiljshus, bland annat radhus i två våningar på området.

- Blir det nog mycket folk byggs det kommunala anläggningar, dagis, skola och butiker. Det kan bli 1 500-2 000 människor i området. Intresset är redan stort och vi får många frågor från intresserade markägare. Det är ett fint område, med bästa tänkbara söderläge, säger Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om