Rektor Nilsson blir ny skolchef i Gällivare

Torbjörn Nilsson, tidigare rektor på Malmstaskolan, blir Gällivares nye skolchef. - Jag tror det går bra, eljest hade jag inte satt mig här, säger han.

Foto:

GÄLLIVARE2008-05-15 06:00
Nu har Gällivare fått en ny förvaltningschef för barn, utbildning och kulturförvaltningen. Det är Torbjörn Nilsson, rektorn på Malmstaskolan som stiger upp på posten som chef över hela förvaltningen.
- Jag fick en förfrågan och ville fundera, sedan insåg jag att det är lika bra. Jag har arbetat inom skolvärlden sedan 1970, på alla stadier, säger han.
Torbjörn Nilsson har varit rektor på Malmstaskolan i Malmberget de senaste åren. Han går i pension i januari nästa år, då är han 65. Men fram till dess kommer han troligen att basa över skolan och kulturen.
- Vi får se hur det löser sig. Jag har ett kontrakt fram till 31 oktober, säger han.
Ny rektor?
Vem som blir rektor på Malmstaskolan är ännu oklart.
- Vi har gått ut med en annons i dag, vi vet inte än om någon törs söka. Det är inte så självklart att någon vill bli rektor i dagsläget, det är inte så lätt att hitta folk som är benägna att gå in i det här. Vi är ju några som är över 60 år, det kommer att behövas en förnyelse, säger han.
Första uppgiften var att sitta med på nämndsmötet under dagen. Som tillförordnad rektor ska han ta det övergripande ansvaret och det tror han ska ordna sig.
- Jag ska se till att det fungerar, säger han.
Han är inte orolig inför höstterminen och Välkommaskolans schemaläggning. Fjolårets kris ska inte återupprepas, säger han.
- Det tror jag går bra. Jag har pratat med rektorerna som säger att det ska fixa sig, säger Torbjörn Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om