Rävattack i Keskijärvi

En räv attackerade två kvinnor i byn Keskijärvi i helgen. Räven som ville stjäla mat, blev aggressiv och gjorde häftiga utfall mot kvinnorna som försvarade sig med en trädgårdshacka och en flaska.

OBS! Räven på bilden har inte med händelsen i Keskijärvi att göra. Foto Leif R Jansson / SCANPIX Code 50020

OBS! Räven på bilden har inte med händelsen i Keskijärvi att göra. Foto Leif R Jansson / SCANPIX Code 50020

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

GÄLLIVARE2010-06-08 06:00

Natten mot söndagen väcktes Ann-Catrin Hansson av oljud ute på verandan. Hon tillbringade helgen i fritidshuset i byn Keskijärvi och trodde det var inbrott. När hon kikade ut genom fönstret såg hon
en räv som försökte öppna hennes kylbag som stod på verandan.
"Såg helt sjuk ut"
- Klockan var fyra på morgonen, då jag väcktes av räven som tuggade och slet i kylbagen. Frysen hade gått sönder, så jag hade packat mat i kylbagen och ställt ut den. När jag försökte ta kylbagen så flög räven på mig. Räven såg helt sjuk ut, ögonen glömmer jag aldrig, de var vansinniga, säger Ann-Catrin Hansson.
Hon slet tag i en trädgårdshacka och slog mot räven, men den reagerade inte på slaget utan fortsatte attacken mot Ann-Catrine Hansson, vars mor nu hade vaknat av oväsendet och kom ut för att se vad som stod på.
Chockartad upplevelse
Där stod nu två kvinnor, mitt i natten och försökte värja sig mot räven. En flaska kastades mot räven, som inte verkade känna smärta, utan fortsatte hugga mot kvinnorna som fick retirera in i stugan.
Kvinnorna lyckades till sist rädda undan kylboxen från räven, som inte lät sig skrämmas bort, utan stod kvar vid verandan i två timmar.
- Det var en chockartad upplevelse och rena undret att vi klarade oss utan bitmärken. Trots att vi skrek och försökte mota bort den, så reagerade den inte. Det var jätteobehagligt och den backade inte en sekund. Den måste ha varit väldigt sjuk, naturligtivs var den hungrig och kände matlukten, men vi vågade inte
ge den mat, för då är jag rädd för att vi aldrig blivit av med den, säger Ann-Catrin Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om