Prövningstillstånd i målet om Bryggeribacken

Svea Hovrätt meddelar prövningstillstånd i målet om det planerade bostadsområdet Bryggeribacken. Det handlar om 104 nya bostäder på Andra Sidan som överklagats.

Patrik Söderberg.

Patrik Söderberg.

Foto: Marie Ridderström (arkiv)

GÄLLIVARE2014-01-01 16:04

Svea Hovrätt, mark- och miljööverdomstolen har beviljat prövningstillstånd för Patrik Söderberg som överklagat byggandet av 104 bostäder gränsande till hans tomt. Han anför att Gällivares sista ängar i ett kulturhistoriskt värdefullt område försvinner om byggplanerna verkställs. Han hävdar att Andra Sidanvägen inte är anpassad för den ökande trafiken och att trafiken kommer att bli störande.

Företaget Euromining planerar ett bostadsområde med 104 bostäder, flerfamiljshus, radhus och villor på Andra Sidan. I planerna finns grönområde, en bäck ska bevaras och ledas genom området. Vid Vassaraälvens strand planeras samlingslokal, grillkåta, båthus och brygga. Bygget skulle ha startats sommaren 2013 men överklagades till länsstyrelsen som avslog överklagan som sedan gick vidare till mark- och miljödomstolen, för att nu gå vidare till mark- och miljööverdomstolen i Svea hovrätt som nu beviljar prövningstillstånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om