Pensionär prisades av Expandum

I går delade näringslivsbolaget Expandum i Gällivare ut ett nyinstiftat stipendium. Rune Nilsson heter mottagaren, pensionär och före detta arbetsförmedlare.- Det är den värdigaste mottagare vi kunnat hitta, säger Sven-Eric Svensson, Expandum.

Sven-Eric Svensson, Expandums styrelseordförande, delade ut det första GEE-stipendiet. FOTO: John Filipsson

Sven-Eric Svensson, Expandums styrelseordförande, delade ut det första GEE-stipendiet. FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2010-06-02 06:00
Nyligen firade näringslivsbolaget Expandum i Gällivare 25-årsjubileum. Och i samband med det fick företaget ta emot en penningsumma av LKAB, en av delägarna.
Pengarna är tänkta att användas till stipendier eller liknande utmärkelser till välförtjänta personer. Och i tisdags utsågs den förste stipendiaten av GEE-stipendiet, Gällivares engagerade entreprenör.
Rune Nilsson, arbetsförmedlare sedan drygt 32 år tillbaka, var den som fick ta emot utmärkelsen. Även om han kanske inte har setts som entreprenör i egentlig mening.
Prisad för samarbete
- Men det har han gjorts av oss under många år. Vi har haft ett bra och nära samarbetet och det är bland annat därför vi har utsett honom till den första stipendiaten, säger Sven-Eric Svensson.
Huvudpersonen själv, Rune Nilsson, gick i pension vid 67 års ålder i våras efter drygt 32 år vid arbetsförmedlingen.
- Jag hade gärna fortsatt i några år till för jag har trivts fantastiskt bra, men det tillåter inte min statliga arbetsgivare. Då var det bara att packa ihop, säger han.
Hos sin tidigare arbetsgivare har han varit något av en veteran, eller institution både för de arbetssökande och för de arbetsgivare som har varit i behov av personal.
- Vi från företagarsidan har alltid varit medvetna om att vi har kunnat vända oss till Nilsson när vi har stött på patrull. Och från vår sida är det jätteviktigt att kunna ha de här kontakterna när det gäller arbetskraft, säger Svensson.
Speciell tårta
Det nyinrättade stipendiet består bland annat av ett diplom, blommor och 5 000 kronor. Därtill en specialdesignad tårta som konsumerades under utdelningen.
- För mig var den här uppmärksamheten en stor belöning efter alla år. Diplomet ska jag väl hänga upp på väggen och pengarna kommer jag att lägga på någon pryl, säger Rune Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om