Överfallet rubriceras som försök till våldtäkt

Utredningen av överfallet på den lilla flickan vid Hedskolan fortsätter. Brottet rubriceras som försök till våldtäkt, alternativt sexuellt övergrepp mot barn.

GÄLLIVARE2009-09-05 06:00
Ännu har polisen ingen misstänkt gärningsman i ärendet med den 10-åriga flicka som blev överfallen på hemväg från Hedskolan. Polisen har knackat dörr i området. De har bearbetat tips som inkommit och de har hållit förhör med personer som haft upplysningar att lämna. Den person som misstänks är en yngling, som vid överfallet var klädd i en svart huvtröja och svarta mjukisbyxor.
Försök till våldtäkt
Brottet rubriceras som försök till våldtäkt, alternativt sexuellt övergrepp mot barn. Eftersom misstanken rör en sexuell handling mot barn under 18 år, leds förundersökningen av åklagare. Förundersökningsledare är kammaråklagare Anette Ölmbro.
- Allmänheten har kontaktat polisen men vi önskar fler tips. Är det någon som har upplysningar att lämna till polisen som kan leda oss fram till en gärningsman och en lösning, så är det naturligtvis välkommet, säger Anette Ölmbro.
Telefon till polisen är 114 14.
Barnen går i sällskap
Överfallet skedde mitt på ljusa dagen, omkring klockan 14 i tisdags. Platsen för överfallet var en gångstig från Hedskolan, vid ett buskage, bakom Hedgårdens äldreboende. Gärningsmannen skrämdes från platsen, möjligtvis av flickans rop på hjälp. Flickan klarade sig utan fysiska skador. Skolan uppmanar nu barnen att inte promenera ensamma vare sig under skoltid eller på hemvägen till och från skolan. Krisstöd har erbjudits elever och föräldrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om