Överfall i sjukhusapotek

Sjukhusapoteket i Gällivare höll stängt i går på grund av överfall.- Det är en påfrestning för alla inblandade, säger Mikael Lindberg, Apotekets säkerhetsansvarige.

Foto:

GÄLLIVARE2008-10-14 06:00
Många kunder fick i går vända vid dörren när de skulle besöka sjukhusapoteket i Gällivare. En lapp på dörren förtäljde att apoteket var "tillfälligt stängt på grund av överfall."
Kunderna hänvisades till apoteket Älgen i centrala Gällivare.
Vad hade hänt?
Apotekets säkerhetsansvarige, Mikael Lindberg, berättar följande:
- En person slog sig in genom rutan trots att apoteket var öppet. Han är patient vid en psykiatrisk avdelning på sjukhuset. Han slog sönder ytterrutan och skulle plocka åt sig läkemedel. Personalen tryckte på överfallslarmet och polis och väktare kom dit, säger han.
Påfrestande för personalen
Mikael Lindberg har rest upp från Umeå för att bistå personalen på apoteket efter händelsen som inträffade klockan nio på förmiddagen.
- Det är en påfrestning för alla inblandade. Vi har haft samtal och diskussioner i dag om det som har hänt, säger Mikael Lindberg.
Personalen upplevde den psykiskt sjuke mannen som hotfull.
Han uppträdde på ett förvirrat sätt och hade fokus på läkemedel.
Mannen, som är född 1979, greps sedan han slagit sig in på apoteket. Han är nu misstänkt för skadegörelse och hot mot tjänsteman.
Apoteket öppnar igen i dag klockan 10.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om