Nytt flygbolag trafikerar sträckan Gällivare - Stockholm

Nytt flygbolag igen. Från och med i måndags är det Next Jet som trafikerar sträckan Gällivare, Stockholm.Ekonomiska problem och starka förseningar fick det tidigare flygbolaget att packa ihop.

GÄLLIVARE2008-08-22 06:00
Det har länge varit strul med flygtrafiken till och från Gällivare. Det senaste flygbolaget Nordic Regional har brottats med dålig ekonomi, med bland annat skulder till kommunen.
Till det har kommit att bolaget har haft problem med inställda turer och starka förseningar.
- Det var väl också av den orsaken som Nordic Regional valde att kliva av i förtid, säger Tommy Nyström (s) kommunalråd. Egentligen skulle de ha fortsatt fram till den 26 oktober när Next Jet skulle ha tagit över.
Kom in tidigare
Rikstrafiken som sköter upphandlingen valde därför att låta Next Jet komma in tidigare än planerat.
Och Tommy Nyström hoppas nu på en fungerande flygtrafik till och från Gällivare.
- För oss är det jätteviktigt att kommunikationerna till och från våran kommun fungerar utan så lite strul som möjligt. Fungerar inte trafiken innebär det att passagerarna tappar förtroendet och det får bara inte hända igen.
Next Jet kommer också att sätta in ett större plan på sträckan Gällivare, Stockholm.
- Det nya planet ska ta uppemot 70 passagerare, säger Tommy Nyström.
Flygråd
Samtidigt med att ett nytt flygbolag tar över kommer det att bildas något som man valt att kalla ett flygråd i Gällivare.
I det ingår förutom kommunen, LKAB, Boliden och det lokala näringslivet.
- Flygrådet ska bland annat arbeta för att vi ska ha en säker och fungerande flygkommunikation till och från Gällivare, säger Tommy Nyström.
På sikt hoppas han också att de tidigare resenärerna ska återfå förtroendet, som har naggats något i kanten med allt strul som varit.
- Det är jätteviktigt att passagerarna vet att de kommer fram i tid och att allt fungerar som det ska.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om