Nytt äldreboende i Gällivare

Snart är det byggstart för det nya äldreboendet i Gällivare som ska vara inflyttningsklart 2016. Nåiden Bygg AB blir generalentreprenör.

BYGGSTART. Den nya enheten med åtta avdelningar ersätter äldreboenden i Malmberget. Företaget Nåiden Bygg AB är generalentreprenör.

BYGGSTART. Den nya enheten med åtta avdelningar ersätter äldreboenden i Malmberget. Företaget Nåiden Bygg AB är generalentreprenör.

Foto: Gällivare kommun

GÄLLIVARE2014-05-22 17:11

Det nya äldreboendet får åtta avdelningar och plats för 70 boende. Byggnaden uppförs på den plats där Forsgårdsvilorna tidigare stått. I det fina läget vid Vassara älv anläggs promenadsstråk, utegym och samlingsplatser.

Går allt enligt planerna undertecknas avtalet i början av juni. Gällivare kommun har utsett Nåiden Bygg AB till generalentreprenör

– Från kommunens sida är vi mycket nöjda att så många entreprenörer varit med i anbudsgivningen. Ambitionen är att arbetet kan påbörjas så snart som möjligt, säger Ulf Hedman, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Stora delar av Malmberget avvecklas under de kommande 20 åren.

– Det nya äldreboendet är den första kommunala verksamheten som ersätts till följd av gruvans utbredning. I enlighet med upprättat avtal är det LKAB som bekostar byggnationen. Det är glädjande att inom kort se ett intensivt arbete dra igång där flera lokala entreprenörer är delaktiga, säger Birgitta Larsson, vice kommunalråd.

Flera referensgrupper har medverkat i förarbetet.

– Vi har varit olika gäng som planerat och kommit med förslag, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. PRO har deltagit och våra boende har fått tycka till. Det blir lite större rum och bättre garderober. Vi ska inreda sinnenas rum och kafé. Utemiljön blir fin med planteringar och innergårdar. Hela Gunillahem ska flytta dit, vi har 42 boende. Det har varit jätteroligt och intressant att vara med och påverka, säger undersköterskan Kerstin Lycksell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om