Ny mässa för alla superkvinnor

Under söndagen hyllas alla mödrar. Men på lördagen hyllades alla kvinnor - åtminstone de i Gällivare - med en helt ny mässa.

Anna Pugacova var en av försäljarna och föreläsarna på plats på mässan, och pratade om hur man får barn att äta nyttigt.

Anna Pugacova var en av försäljarna och föreläsarna på plats på mässan, och pratade om hur man får barn att äta nyttigt.

Foto: Emma Eriksson

Gällivare2016-05-29 14:23

Superkvinnan. Det heter Gällivares helt nya mässa för kvinnor, som nu planeras att bli ett årligt koncept för att lyfta fram kvinnliga intressen i Gällivare, och som hade sin premiär på Dundret i lördags.

– Maj är en månad då det inte händer så mycket, och då ville vi göra något som lyfter kvinnorna. Det finns så många intressen för karlar, som jakt, fiske och skoter. Men ganska lite för kvinnor, så då växte idén fram, berättar Kerstin Heptaygun från Företagsbolaget, som tillsammans med kollegan Cornelia Tranlander arrangerat dagen.

Med på mässan fanns 20 medverkande företag som är medlemmar i Företagsbolaget och bidrog med allt från föreläsningar till försäljning och aktiviteter.

– Temat är skönhet, hälsa och mode. Det är extremt stort och det finns många aktörer inom det här i Gällivare, och de verkar finnas stort utrymme för dem, säger Cornelia Tranlander.

Bland dagens föreläsningar täcktes allt från meditation och psykisk hälsa till hur man packar väskan rätt inför semestern. En av föreläsarna på plats var Anna Pugacova som tryckte på vikten av att barn äter nyttigt.

– Var femte barn i Sverige idag drabbas av fetma. Att få upp föräldrars ögon för det är början på att lösa det problemet, förklarar hon.

Mässan avslutades med modevisning och trerätters middag på kvällen.

– Det är ju första gången vi gör det här, men jag är helt fascinerad att så många hittade upp hit, och under kvällen var restaurangen fullbokad, säger Kerstin Heptaygun.

– Vi vill ta ansvar så att det finns något för alla i samhället, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om