Mord på Granbacka väcker förstämning

En man är anhållen misstänkt för mord på sin sambo, en ung tvåbarnsmor. Mannen kallade själv på ambulansen och upplivningsförsök skedde, men kvinnans liv gick inte att rädda. På Granbacka väcker den tragiska händelsen stor förstämning.

På Granbacka i Gällivare väcker den tragiska händelsen förstämning bland grannarna. Barnen på bilden har ingen anknytning till den drabbade familjen. FOTO: Marie Ridderström

På Granbacka i Gällivare väcker den tragiska händelsen förstämning bland grannarna. Barnen på bilden har ingen anknytning till den drabbade familjen. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-08-09 06:00

- Det känns fruktansvärt tragiskt, men sådant här händer överallt, det är ingen skillnad mellan invandrare och svenskar, säger grannen Camilla Fors.
Polisen fick larm om händelsen klockan 03.46 på söndagen. Vakthavande polisbefäl Per Wahlström, säger att mannen är misstänkt för mord på kvinnan.
- Polisens tekniska enhet från Luleå, kommer i eftermiddag upp för att göra en teknisk undersökning. Det var kvinnans sambo som anmälde det hela och han greps, misstänkt för mord, säger Per Wahlström.
Var kvinnan svårt skadad?
- Det är inte säkert, det får utredningen visa, säger Wahlström, som i övrigt är mycket förtegen om händelsen.
Bråk i lägenheten
Polisen har spärrat av lägenheten på Granbacka. Från utsidan ger lägenheten ett påvert intryck av tillfälligt boende. Paret kommer från Ryssland och har varit i Sverige något år. Kvinnan uppges av grannar, vara i 30-årsåldern, mannen något äldre. Två små barn kan ha bevittnat moderns brutala död.
Grannar har hört lägenhetsbråk och polis har tillkallats vid många tillfällen, då nattsömnen störts hos närboende. Mannen har utomhus setts göra hotfulla åtbörder mot sin sambo. Vid ett tillfälle för cirka en vecka sedan fördes barnen bort av polis, för att sedan återbördas till lägenheten.
- Det är fruktansvärt tragiskt när barn är inblandade, säger Monika Juntti, som bor på området.
Hon känner personligen ingen otrygghet, men ett stort obehag.
Förstämning hos grannar
Margit Gyllensten som funderat på att flytta till Granbacka, känner tvekan.
- Det känns inte som ett tryggt område längre. Jag tänker på de stackars barnen, mamma är alltid mamma och detta kommer att sätta spår i hela deras liv, säger hon.
I bostadsområdet Granbacka har Migrationsverket ett antal lägenheter och det mångkulturella inslaget är stort. I maj i fjol hittades ett kranium strax bakom den huskropp där nu ett mord troligen skett. Då handlade det om en flykting, som nekats uppehållstillstånd och därför tog sitt liv.
- Det har hänt mycket här, men för det mesta är det lugnt och trivsamt på området, säger Camilla Fors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om