Miljöpris till Nikkaluokta Sarri AB

Gällivare kommuns miljöstipendium gick till företaget Nikkaluokta Sarri AB. Verksamheten har naturen som bas och tar ett stort miljöansvar.- Det känns jättebra, vi har jobbat mycket med miljön och fjällets gäster är miljömedvetna, säger Anna Sarri.

Foto:

GÄLLIVARE2010-10-18 19:37

Vid måndagens fullmäktigemöte delades Gällivare kommuns miljöstipendium ut. I år gick det till företaget Nikkaluokta Sarri AB. Ulf Normark, ordförande i miljö- och byggnämnden, delade ut priset.
- Nämnden var helt enig. Vi tycker det är toppen och vi vet hur mycket de har jobbat för miljön. Verksamheten har naturen som bas och tar ett stort miljöansvar och har erhållit en miljöcertifiering. De använder lokalproducerade varor och har ett kretsloppstänkande, säger Ulf Normark.
Miljömedvetna
Mor och dotter Sarri, fick en check på 5000 kronor, blommor, diplom och äran för sin miljöinsats.
- Vi är mycket glada över priset. Miljön är viktig för oss och fjällets gäster är mycket miljömedvetna. Hela verksamheten är certifierad, vi försöker spara el och använder lokala råvaror i restaurangen, säger Margareta Sarri.
Nikkaluokta Sarri AB har tagit emot gäster i 100 år. Fjällbyn Nikkaluokta är ett klassiskt utflyktsmål i Kirunafjällen, vägen slutar här och byn utgör porten till Kebnekaise och Kungsleden.
Samisk matlagning
- Vi har 65 bäddar, stugby, konferenser och aktiviteter. Dagsturer i fjällen, skoterfärder och samisk matlagning. Vi ordnar det som gästerna önskar. Här får gästerna stanna till och njuta av naturen, säger Anna Sarri.
Gällivare kommuns miljöstipendium vill stödja och uppmuntra personer, företag och organisationer som är verksamma i kommunen, till en fortsatt positiv utveckling och uppmärksamma goda miljöprojekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om