Miljonregn i Gällivare

Det blir miljonregn i Gällivare på söndag när postkod-lotteriets "Grannyra" delar ut 71,6 miljoner. Det vinnande postnumret är 982 39. Lottköparna bor på Andra Sidan.

GÄLLIVARE2009-10-09 06:00
Gällivare är vinnarorten i postkod-lotteriets "Grannyra" och 71,6 miljoner kronor ska delas ut till boende i kvarteren på Andra Sidan. Området på andra sidan om Vassaraälven.
Utdelningen kommer att ske på Vassaratorget med start klockan 16.45 på söndag. Evenemanget leds av TV 4:s programledare Rickard Sjöberg, assisterad av Kim Kärnfalk och andra kändisar, som Magdalena Graaf och Daniel da Silva.
Filmas för teve
- Det blir ett stort event med kaffe, bullar och kakor, där hela stan hälsas välkommen, säger Emma Knutsson.
Hela inslaget ska filmas för TV 4 och sändas en vecka senare. På scenen underhåller Ola Svensson, känd från Idol och Körslaget.
Grannyran är Postkod-lotteriets extradragning som sker tre gånger per år. Vinstpotten varierar beroende på antalet köpta lotter. Ju fler sålda lotter, desto större blir potten som personerna i det vinnande postnumret får dela på. Vid tidigare "Grannyror" har vinstpotten varierat från fem miljoner i Arvika till 112 miljoner i Torpsbruk. Den senaste utdelningen, på 60 miljoner, skedde i Halmstad.
Välgörenhet
Svenska Postkod-lotteriet är ett välgörenhetslotteri med syfte att samla in pengar till organisationer som ägnar sig åt välgörenhet.
- Hela överskottet går till 27 olika välgörenhetsorgansiationer, säger Emma Knutsson.
Med höstens utdelning har lotteriet delat ut över en miljard kronor till välgörenhet sedan starten 2005. Över 850 000 svenska hushåll deltar i lotteriet. Bland organisationerna som får stöd kan nämnas: Alzheimerfonden, Amnesty International, Astma- och Allergiförbundet, Barncancerfonden, BRIS, Cancerfonden, Erikshjälpen, Friends, Greenpeace, Hand in Hand, Hjärt- och lungfonden och Rädda Barnen.
Flera av organisationerna finns på Vassaratorget på söndag för att informera om sin verksamhet.
Dörrknackning
Under gårdagen överraskades flera vinnare av Postkodlotteriets representanter, Magdalena Graaf och Daniel da Silva, som knackade på dörren och gratulerade till vinsten.
Idén till postkodlotteriet kommer från Holland där lotteriet startade för 20 år sedan.
Adresser som ingår i postnummer 982 39:
Andra sidan
Andra sidanvägen
Barnhemsvägen
Blyringen
Bryggerivägen
Curteliusvägen
Dundretvägen
Fjällnäsgränd
Fäbodstigen
Guldringen
Kopparvägen
Kuusavaara
Luleåvägen
Mikkos väg
Nattavaaravägen
Odlingsvägen
Porjusvägen
Repisvaara
Riitajänkkä
Silfwerbrandsvägen
Silverringen
Skogsvägen
Solvägen
Söderåsvägen
Zinkringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om