Människohuvud hittades

Natten mot lördag hittades ett människohuvud vid bäcken, nära Granbacka bostadsområde i Gällivare. Det makabra fyndet skapade oro i bostadsområdet.– Det är klart att det är oroligt. Jag vågar inte lämna ungarna utan uppsikt, säger Linda Siljedahl.

Foto:

Gällivare2009-05-18 06:00
Huvudet hittades cirka 30 meter från grillplatsen, som är välbesökt och ligger alldeles intill hyresfastigheterna.
Ett stort polispådrag med kriminaltekniker från Luleå, anlände till Granbacka. Området spärrades av för teknisk undersökning.
Det makabra fyndet skapade oro i bostadsområdet Granbacka där många barnfamiljer, pensionärer och asylsökande bor.
– Det är klart att det är oroligt. Jag vågar inte lämna ungarna utan uppsikt, säger Linda Siljedahl, som efterfrågar mer bevakning av vaktbolag, för att få större trygghet i området.
Saknad flykting?
Grannarna samlades på innergården för att ventilera det ofattbara. Vem kan den döde vara? Har ett brott skett? Är det en olycka eller självmord?
– Det kan möjligen vara en utländsk man som försvunnit från flyktingförläggningen. Polisen letade efter honom men han hittades aldrig. Man trodde att han gömt sig på grund av ett avvisningsbeslut, säger pensionär Gerda Olsson.
En kvinna med ett barn på armen, säger oroligt: ”Tänk om det går en mördare lös på Granbacka. Hur ska jag våga sova i natt?”

Kroppen hittades

Under dagen hittades resten av kroppen 200 meter från fyndplatsen för huvudet.
Kroppen har legat utomhus en längre tid. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa identitet och dödsorsak.
Detta kommer att ta minst en vecka, sannolikt längre tid, enligt uppgifter från polisens informationsdirektör Roger Jönsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om