Magnifik bal på Dundret

Solen bröt fram ur regntunga skyar och studenternas bal på Dundret blev en magnifik tillställning med finklädda ungdomar, glädje och fest.

Nadja Bjuv och Enid Flygare.

Nadja Bjuv och Enid Flygare.

Foto:

GÄLLIVARE2013-06-12 22:37

Balen på Dundret blev en riktig folkfest. 170 ungdomar kom till balen uppklädda till tänderna i fantastiska kreationer. Denice Johansson hade beställt sin balklänning från Kina.

– Jag har två år kvar till min studentexamen men går med min pojkvän som tar studenten, säger hon.

Studentbalen i Gällivare har blivit om möjligt ännu större än tidigare år. Det kostar en hel del, säger en förälder som inväntar sin dotter. I månader har ungdomarna förberett sig för balen. "Det är håruppsättningar och nagelfix, nya klänningar och dyra skor. För ungdomarna är det en stor dag, men i bland funderar man på om det har gått lite överstyr. Alla har inte råd med dessa extravaganser."

Men det finns ungdomar som tar det lite enklare och trivs bra ändå. Här syns grabbar i nya jeans och nystruken skjorta. "Man behöver inte överdriva, det viktigaste är att ha roligt" säger en ung man.

Marie Svalbro trivs på balen. Studentexamen är en milstolpe i hennes liv.

– Det är underbart att vara på bal, säger hon.

Magisk kväll

När de festklädda ungdomarna passerat röda mattan och folkets stora bjuds ungdomarna på champagnedrink, Laponia royal, en hjortronlikör dekorerad med hjortron. Naturligtvis med ett alkoholfritt alternativ. I den festligt dukade lokalen med vidunderlig bergsutsikt fortsatte festligheterna. Balkvällens meny : Förrätt klassisk toast skagen, varmrätt; grillspett på ryggbiff chorizo, fläskfilé och primörer, serveras med bbqsås och klyftpotatis. Dessert; chokladbrownie med expressomoussé och vaniljdrömchrunch.

– Vi har gjort tre olika alternativ som vi presenterat för studentkommittén där dom i samråd med studenter valt det alternativ som faller mest i smaken på de flesta studenterna, säger Thomas Wiklund, kökschef för Idet kök och bar.

Så fortsatte den magiska kvällen med nattklubb, dans och musik, humoristiska nomineringar och prisutdelningar. En kväll där alla ska trivas och studenterna få ett minne för livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om