Lyftet: Dundret skapar 40 arbetstillfällen

Restaurangpersonal, receptionister, pistmaskinsförare, lokalvårdare och liftkortvärdar är några som behövs för att verksamheten på Dundret ska kunna genomföras. "När man bygger upp en ny struktur är det viktigt att få en god grund från början", säger verksamhetschef Tobias Larsson.

100 av totalt 133 campingplatser har hyrts ut på Dundret. "De resterande 33 platser är månadsplatser så vi är fullbokade på långtidsuthyrningen", säger verksamhetschef Tobias Larsson.

100 av totalt 133 campingplatser har hyrts ut på Dundret. "De resterande 33 platser är månadsplatser så vi är fullbokade på långtidsuthyrningen", säger verksamhetschef Tobias Larsson.

Foto: Linus Nilsson

Gällivare2020-10-16 06:00

Dundret står inför sina andra säsong i kommunens ägo och personalen har hunnit med mycket intill starten för den nya säsongen. I juni i år fick Dundret Lapland ett tillskott på 15 miljoner kronor för att kunna göra nödvändiga investeringar för att bland annat förlänga säsongen och minska kostnaderna. Ett arbete som marknadschef Wesley Overklift anser behöver göras med ett långt tidsperspektiv, för att säkra fjällanläggningens framtid, då Dundret är en del av samhället.

– Var man än befinner sig i Gällivare ser man Dundret, det är en del av samhället samtidigt som samhället är en del av Dundret. Kanske mer så nu när vi är ett kommunalt bolag än tidigare, säger Wesley Overklift. 

Utöver ombyggnationerna av nedfarter, nya liftsystem, säkerhetsrutiner och skapandet av 133 campingplatser har även personalstyrkan på Dundret genomgått en värdegrundsutbildning i Face of Gällivares regi.

En utbildning som Wesley Overklift och verksamhetschefen, Tobias Larsson värdesätter.

– När man bygger en upp en ny struktur är det viktigt att få en god grund från början och då är det viktigt att ha med sig ett brett perspektiv. Vår gäster är unika och har alla olika erfarenheter och bakgrund och vår personal ska spegla det också, säger Tobias Larsson.

Han menar att på grund av ägarskapet och Dundret Laplands roll i samhället är det viktigt att uppfattas som en bra arbetsgivare.

– Vi kan inte slåss med gruvarbetarlönerna men det vi kan erbjuda vår anställda är en bra arbetsplats. Där de får jobba hårt med ett jobb som de tycker om samtidigt som de kan känna sig delaktiga i verksamheten, säger Tobias Larsson.

Enligt honom kommer har fjällanläggningen en utvecklingspotential och kan komma att behöva anställa personal i ett längre perspektiv. Dundret Lapland är till exempel i behov av tim- och säsongsanställd personal under vinterhalvåret. Allt som allt kommer 40 personer att vara anställda vid fjällanläggningen.

– De förändringar som vi håller på att genomföra nu bygger för framtiden. Ser man till prepareringen av nedfarterna och att vi kan bygga park i jord så ger det en hållbarhet på 25 år. På bara ett år har vi genom att minska användningen av snökanonen sparat in det vi investerat, säger Tobias Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!