Är det så att personer känner igen dig oftare i matvarubutiken nu efter att du synts i media?
– Nä, jag jobbar också som studierektor för AT-läkarna och det har även hänt tidigare att folk kommit fram för att gratulera att vi har så hög rankning, men det är mer än bara jag som påverkar den rankningen. Det finns många duktiga kollegor som bidrar till det, säger Ola Wulf.
En AT-tjänstgöring som han själv genomfört, bra många år tidigare när han studerade till läkare vid Umeå Universitet.
– Jag upptäckte att det här är den bästa platsen på jorden. Allt är så lätt, det är fem minuter till skidbacken, skolan, förskolan och jobbet. Jag fastnade för platsen, jag hade även träffat en flickvän och det slutade med att jag återvände efter att jag genomfört min ST i Göteborg, säger han.
Coronavirusets framfart har satt sjukhuset under stor stress. En situation som inte blivit bättre av att personer som väntat med vård nu söker sig till sjukhuset. Trots det finns det patienter som fortsatt behöver vänta för vård.
– Det är frustrerande nu när de som verkligen behöver oss, att vi inte kan erbjuda åtgärder som behövs. Men vi får hoppas att lösningen finns i vaccinationen och att vi sköter oss tills dess.
Den pressade arbetssituationen har inte blivit bättre av att alla kollegor inte blivit vaccinerade mot covid. Det är till exempel en av anledningarna till att Ola Wulf, som nyligen blivit pappa, inte har möjlighet att vara hemma med sin fem veckor gamla bebis.
– Det blir någon dag här och där, men när kollegan sitter i covidkarantän är det svårt att vara hemma. Det är så vi gör, vi ställer upp för varandra.
Ola Wulf tror att en av anledningen till att han har den typ av mentalitet är att han har ett personligt engagemang till sjukhuset.
– Det är nog inget särskilt för Gällivare utan det är nog snarare att det är lättare att känna ett engagemang till ett litet sjukhus än till ett stort.
Utöver sin tjänst som överläkare har Ola Wulf även haft en anställning i 32 år inom försvaret, dels som läkare men även som officer.
– Jag tar med mig mycket av jobbet inom försvaret in i det civila. Det finns en annan vid sjukhuset som också har erfarenheten av försvaret och det har varit ett jätteplus för oss när vi ska planerar stabsfunktioner.
En annan sak som han tar med sig är att han tidigt fick testat sina gränser.
– Nu är det många som upplever en hög belastning för att man inte testat var gränsen går. Om man visste vad man klarar av tror jag att personer hade klarat mer. Idag lever vi lätt och försätts sällan i svåra situationer. Matvarubutiken är öppen mellan 7-23 och vi kan motionerna när vi vill, men vi behöver inte fysiskt anstränga oss.
Samtidigt är Ola Wulf tydlig med att han inte ställer samma krav på sin omgivning som på sig själv. Bortsett när det gäller att man som chef måste vara ett föredöme.
– Vi måste vara föregångsmän och kvinnor, vi borde vara de bästa företrädarna inom sjukvården. Det är viktigt att vi förhåller oss till de regler som vi förväntar att andra ska hålla i samhället.
På grund av den hård arbetsbelastningen vid sjukhuset och bristen på specialister vid sjukhuset spenderar Ola Wulf mycket av sin vakna tid på jobbet men samtidigt ser han framemot den dagen då han kan jobba mindre.