Kött och musik hos ny pub på Dundret
Harrys pub och restaurang öppnar på Dundret i höst.I spetsen för satsningen går Mari Wigren, från finska Vasa, tidigare kock i Fjällnäs slott och delägare i Harrys i Umeå.- Jag såg möjligheterna för Harrys direkt jag kom upp på Dundret, säger hon.
Foto:
Anledningen är att Idet liksom Björnfällan som sådan förbereds för att Harrys pub och restaurang ska ta plats i lokalerna.
Mari Wigren framhåller att det blir ett lite annorlunda koncept jämfört med tidigare verksamheter i Björnfällan.
- I restaurangen kommer vi att satsa på gott kött och grillat kött och jag kommer att jobba med leverantörer som finns i Gällivare. På nöjessidan kommer vi att köra med 23 års åldersgräns och satsa på underhållningen på ett helt annat sätt än tidigare. Det blir jazz, blues och olika coverband.
Coverband framför nattklubb, åtminstone till en början, är ett medvetet val.
- Det är ju så att det ger mera socialt. Vi har några band inbokade redan från Finland, sen kommer vi att ha en del lokala band och även att jobba med artistkontoret för band från hela Sverige, säger Mari Wigren.
- Man kommer in oavsett klädsel, bara man är klädd.
- Jag var ju redan inne i Harrys, eftersom jag äger en del i Harrys i Umeå. Jag har haft kontakt med Ingela Emmoth (Dundrets vd, redaktionens anmärkning) redan för två år sedan. När jag flyttade upp på Dundret, jag bor ju där, så såg jag direkt möjligheterna med Björnfällan och att Harrys skulle passa in där.
Nästa vecka hoppar Mari Wigren på sitt nya projekt och steg ett blir att hitta personal.
- Det blir fem fastanställda och massor av extra personal. Några behåller jag från Björnfällan, några kommer från Harrys i Umeå, utöver det går jag ut och annonserar, säger hon.
Harrys i Björnfällan på Dundret blir den 35:e restaurangen hittills och den nordligaste i landet ovanför Harrys i Umeå. Harrys finns förutom i Sverige även i Norge och Thailand och drivs på franchiseavtal.
- Människorna som ska driva Harrys, ska vara duktiga i branschen. Det ska även vara fråga om ett bra läge och en ort där det finns underlag för ett Harrys. Vi anpassar oss mycket efter lokal och människorna på platsen, säger Niklas Johansson, restaurangkedjans etableringsansvarige.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!