Kommunen kritiseras som arbetsgivare

Fackförbundet Vision kritiserar Gällivare kommun. De skriver att personalen tappar motivationen och mår dåligt på grund av stress och ständigt ökande arbetsbörda.

GÄLLIVARE2012-05-22 06:00

Fackförbundet Vision, tidigare SKTF; riktar skarp kritik mot arbetsgivaren, Gällivare kommun, i en skrivelse som även tillställs politiker i nämnder, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. De skriver att den senaste tidens personalomsättning är ett stort bekymmer för kommunen. "Många har sökt sig till andra arbetsgivare på grund av att de känner sig osedda, nonchalerade och utan tydlig ledning". Facket skriver att kommunen inte prioriterar det psykosociala arbetsmiljöarbetet. "I dagsläget är Gällivare kommun en oattraktiv arbetsgivare. De hävdar att antalet sjukskrivna på grund av stress och utmattningssyndrom är skrämmande. "Många får inte den hjälp de behöver för att komma tillbaka till arbetet och i den takt de behöver."

Efterlyser åtgärder
Med tanke på de kommande pensionsavgångarna och framtida rekryteringar borde arbetsgivaren ta dessa problem på största allvar, skriver de. "Vad är det för syn Gällivare kommun har på sin personal när personalpolitiken är så här usel? Personalen upplever att de är en slit- och slängresurs som kan nonchaleras och inte ges uppskattning".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om