Klädkedja öppnar butik i Gällivare

KappAhl etablerar sig i Gällivare. I går togs första spadtaget för utbyggnaden av Norrskensgallerian i centrum.- Vi tror på Gällivare och behöver nyanställa personal, säger Urban Solander, Sverigechef för KappAhl.

KappAhl kommer till Gällivare och i går togs första spadtaget för utbyggnaden av gallerian i Domushuset. FOTO: Marie Ridderström

KappAhl kommer till Gällivare och i går togs första spadtaget för utbyggnaden av gallerian i Domushuset. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-09-02 06:00
KappAhl öppnar butik i Gällivare med premiär i mars. I går togs det första spadtaget vid parkeringen utanför Norrskensgallerian i Domushuset. KappAhl säljer barn-, dam- och herrkläder.
Urban Solander säger att man ganska länge har funderat på en etablering i Gällivare.
- Det är relativt många som bor i Gällivare som har hört av sig till oss. Vi vill gärna vara i Norrskensgallerian tillsammans med fastighetsägaren Telerit AB. Det blir jättekul. Vi längtar till Gällivare, säger Urban Solander.
Nya jobb
Etableringen av KappAhl innebär sex-sju nya jobb till Gällivare. Företaget behöver nyanställa en butikschef, dekoratör och ett antal säljare.
- Vi öppnar ständigt nya butiker i Sverige och vi har haft Gällivare på den kartan rätt så länge. Vi har 153 butiker och tre till som öppnas den här månaden. Vi har öppnat butik i Kiruna och den går bra. Vi expanderar och tror på Gällivare, säger Urban solander.
Kicks kosmetikkedja
Utbyggnaden sker vid parkeringen utanför Norrskensgallerian. Det blir en normalstor butik med fullt sortiment, 950 kvadratmeter, med entré i gallerian.
Klädkedjan KappAhl startade 1953 i en källare av Per-Olof Ahl i Göteborg. Hans idé var låga priser och stora volymer. Fortfarande har KappAhl sitt huvudkontor i Göteborg.
Även kosmetikkedjan Kicks kommer att etablera sig i Gällivare med placering i Norrskensgallerian.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om