Den 19 november 2014 genomgick hans pappa en planerad höftoperation.
Efter operationen har Christer Kågström fått jobba hårt för att hans far ska få en utredning kring sitt förvirrade tillstånd.
– Det går inte att göra en sådan så länge han är kvar på sjukhuset. Men väntetiden på korttidsboende är lång, säger Christer Kågström.
Exakt en månad efter operationen bedömdes han vara utskrivningsklar från ortopedavdelningen. Efter påstötningar ska hans pappa genomgå en undersökning – trots att han är kvar på sjukhuset.
Har ni fått någon form av besked när han får komma därifrån?
– Nej, jag får inget svar. Det är ingen som kan säga något.
Hur känns det?
– Han är definitivt inte på rätt vårdplats, det finns bättre ställen som kan ta hand om honom och andra patienter i samma situation. Personalen på sjukhuset har kompetens inom sitt område, men inte med patienter som är ortopediskt färdigbehandlade. Personalen på korttidsboendet och sjukhuset gör allt de kan. Men de har inte mer medel än så här.
Kågström har vänt sig till socialförvaltningen med frågan:
– Vad är acceptabelt för en patient att vänta på att få komma från sjukhuset? De har svarat att de ska ta upp min frågeställning/klagomål i socialnämnden och att jag kan ta del av svaret i kommande protokoll.
Vilka lösningar ser du själv?
– Man har dragit ner på verksamheten när man stängde ner ett korttidsboende. Var det förhastat?.
Socialnämndens ordförande Katinka Apelqvist Sundqvist (V) ger inga kommentarer men skriver i ett sms att ”eftersom nämnden är helt ny är det chefen för socialförvaltningen som sköter informationen”.
Kommunalrådet Lars Alriksson (M) säger först att han vill avvakta med att kommentera tills han satt sig in i problematiken.
– Jag har överhuvudtaget inte pratat med folk i vår verksamhet så jag är inte uppdaterad.
Sedan ringer han upp och säger att situationen ska vara löst nästa vecka.
– Den situation som uppstått är en tillfällig avvikelse. Jag känner mig trygg med de åtgärder som socialförvaltningen tar.