Jullov på Dundret med 78 cm natursnö

Dundret upplever ett rejält uppsving. 78 cm natursnö och minus två grader är perfekta vinterförhållanden tycker skidåkarna.– Det är härligt att komma upp till vintern i Gällivare, säger Eva-Lena Zetterlund från Linköping.

Björn Nilsson, ägare till North Star, har tagit över fiket, skiduthyrningen och värmestugan på Dundret. Snart öppnar han en 320 kvadratmeter stor sportbutik med skidverkstad på Dundret. "Det är full rulle och jättekul att vara med och utveckla Dundret".

Björn Nilsson, ägare till North Star, har tagit över fiket, skiduthyrningen och värmestugan på Dundret. Snart öppnar han en 320 kvadratmeter stor sportbutik med skidverkstad på Dundret. "Det är full rulle och jättekul att vara med och utveckla Dundret".

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2014-01-06 15:11

Nu upplever Dundret ett uppsving med ökat besöksantal. Det är 78 cm natursnö i terrängen och 68 cm snö i nedfarterna. Alldeles perfekta vinterförhållanden. Eva-Lena Zetterlund från Linköping är ute på skidtur med sina fyra storpudlar.

– Vi firade jul i ett snöfritt Linköping. Nyår och trettondagen har vi firat i stugan i Repisvaara. Det är härligt att komma upp till vintern i Gällivare. Det är bra backar och bra underlag för skidåkning. Jättefint, säger hon.

Små slalomåkare

Tea Rantapää åker slalom med snart treåriga dottern Thelma i Liikavaarabacken och i barnbacken. Lillan har säkerhetssele och mamma springer eller skidrar nedför backarna.

– Det är härligt i backarna och Thelma trivs, men det gäller att sluta när det är som roligast, annars blir hon för trött, säger Tea Rantapää.

Hela familjen är uppe på Dundret.

– Vi älskar Dundret. Det är verkligen kul att de har gjort i ordning barnbacken. Vi är här sommar, vinter, höst och vår, säger Andreas Larsson.

Från Afrika till Gällivare

Cecile Rantapää åker pulka med barnen Sion och Samuel.

– Jag kommer från Kongo och har bott snart åtta år i Gällivare. Jag trivs jättebra.

Cecile Rantapää talar flytande svenska och har utbildat sig till undersköterska.

– Jag tycker om att jobba med gamla människor.

Hon talar sex språk och säger att svenskan var svårast att lära sig.

North Star öppnar på Dundret

Björn Nilsson, ägare till North Star, har tagit över fiket, skiduthyrningen och värmestugan på Dundret. Snart öppnar han en 320 kvadratmeter stor sportbutik med skidverkstad på Dundret.

–Det har varit full rulle under hela julen med många besökare. Vi upplever en rejäl vändning för Dundret. Det är jättekul att vara med och utveckla Dundret. Jag håller på att lägga ner sportbutiken i Malmberget, det går inte att vara kvar där i längden med samhällsomvandlingen och gruvans utveckling. När jag sökte alternativ framstod Dundret som bäst. Nu flyttar vi hit och startar även en rejäl och komplett skidverkstad för service och slipning av snowboard, längdskidor och alpint. Vi har investerat mycket i maskiner och öppnar om fyra veckor, säger Björn Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om