Överfulla väntrum, skyddsutrustning som måste tas av och på. Hoppa in för att kollegan eller kollegans barn är sjuk. Eller att vara hemma själv för att man smittats av coronaviruset på jobbet när du hjälpt andra under dina ständiga 12,5 timmarsskift.
Så såg vardagen ut för sjuksköterskorna på Gällivares akutmottagning under närmare två års tid.
När väl pandemin klingat av och vardagen så sakteliga började återvända för personalen kom nästa smäll.
– Det var när vi fick besked om att vi skulle återgå till 12,5 timmars pass med kraftigt reducerad personalgrupp, säger Caroline Hillerström, som utöver att jobba som sjuksköterska också är en av två fackliga representanter på akutmottagningen.
När beskedet landat sa hon och resten av personalen på arbetsplatsen upp sig på stående fot. De kunde tänkas komma tillbaka till arbetsplatsen men med bättre ersättning och bättre arbetsvillkor.
I dag, drygt ett år senare, har hon och hennes kollegor dragit tillbaka sin uppsägning och står åter i regionens tjänst.
Och visst är det saker som förändrats under det senaste året. Till skillnad från tidigare kommer personalen på akuten att få dubbel ersättning för obekväm arbetstid. De har även fått ökad ersättning om de tvingas ställa in sin sommarsemester. Men det är inte den största vinsten.
– Att vi sa ifrån. Det var nog det som behövdes för att de skulle börja lyssna på oss, säger Carolina Holmbom.
– Nu känner vi att man lyssnar på oss på golvet. Det vi tycker och tänker spelar roll. Det är viktigt för att vi ska trivas på arbetsplatsen, säger Caroline Hillerström.
I dialogen med sin närmsta chef, som också backat personalen, finns det nu en bra grundbemanning på akutmottagningen. Något som löst sig genom att Region Norrbotten tagit in ett flertal bemanningssjuksköterskor. Personalen har också getts tid att utbilda och fortbilda sig vilket gjort att det är roligare att gå till jobbet.
Åtgärder som de båda inte tror hade varit möjliga om det inte fanns en hög grundbemanning.
Bemanningen gör även att de ordinarie sjuksköterskorna på Gällivares akutmottagning nu för första gången på två år ser ut att få vara lediga på sommaren. Men i september kan situationen vara drastiskt förändrad. Det är nämligen då kontrakten går ut för många av de anställda bemanningssjuksköterskorna som för tillfället motsvarar ungefär varannan sjuksköterska på akutmottagningen.
– Jag förstår att man väljer att gå över. Tjänar man tre gånger så mycket, slipper jobba övertid och dessutom styra hur mycket man vill jobba.
De stora skillnaderna mellan bemanning och ordinarie personal gör att det krävs mycket för regionen om de ska kunna locka tillbaka tidigare anställda. Även om det som gjorts hittills har mötts positivt.
– Jag börjar för en gångs skull känna mig uppskattad av min arbetsgivare. Att jag också betyder något. Det är vi som är här hela tiden som man måste satsa på – inte de som kommer och går, säger Caroline Hillerström.
Vad är nästa steg för regionen?
– Det måste ske något med lönen. Vi borde också få betalda vidareutbildningar när vi väljer att specialutbilda oss. Det borde ju vara i vår arbetsgivares intresse, säger Carolina Holmbom.