Internationell fest med flärd och allvar

Snöyra, Polarvinternatt och nu senast Prima donna. Arrangemangen har duggat tätt i Gällivare i vinter.

GÄLLIVARE2010-03-01 06:00
Kvinnor utan sina partners ägnar sig gärna åt lite flärd, styling, modevisningar och annat, men också åt en del allvar.
I lördagskväll var det drygt 300 tjejer som skippade OS och en deltävling i Melodifestivalen, för att delta på en Prima donna-afton i Gällivare.
- Vi är helnöjda med resultatet efter den här aftonen. Bättre kunde det knappast ha blivit, säger Elisabeth Landby, som tillsammans med sin vän Anna Larsson har blivit något av en festfixarduo i Gällivare i vinter.
Prima donna-aftonen i lördagskväll var direkt riktad till kvinnor, även om männen inte var direkt portförbjudna och det gällde att spana ordentligt för att få syn på de fåtal män som fanns på plats.
Lördagskvällen var också en slags ersättare för den Internationella kvinnodagen som infaller om ganska precis en vecka.
- Men det är kommande måndag och det passar inte speciellt bra in för något firande. I stället gör vi den här Prima donna-kvällen i Gällivare till en internationell fest för alla kvinnor, säger Elisabeth Landby.
Inte bara flärd
Det handlade inte bara om flärd på Prima donna-aftonen. Totalt fanns ett 30-tal utställare och föreläsare på plats. Allt från studieförbund, konstnärer och författare som berättade om sitt skrivande.
- Jag är överraskad av
publikinvasionen. Det var så många åhörare på min föreläsning att de tvingades bära in extrastolar här i aulan, sade Martina Haag, som presenterade sin senaste bok "Underbar och älskad av alla".
Mersmak
Festfixarna Landby och Larsson vilar dock inte på lagrarna. Knappt var allt undanplockat från det senaste arrangemanget innan de började planera för nästa.
- Vi kommer igen nästa månad med en ny mässa och nya föreläsare eftersom vi tycker det finns ett behov samtidigt som det också ger mersmak.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om