Inga spår efter den försvunna 74-åringen

Den 74-årige mannen är fortfarande försvunnen. Inte heller måndagens sökande har gett något resultat.

Åtta man ur hemvärnet på väg in i snåren vid järnvägen i Gällivare för att söka efter 74-åringen. Närmast kameran Ingemar Larsson Torri, som för befäl över gruppen. FOTO: John Filipsson

Åtta man ur hemvärnet på väg in i snåren vid järnvägen i Gällivare för att söka efter 74-åringen. Närmast kameran Ingemar Larsson Torri, som för befäl över gruppen. FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2009-08-04 06:00
Vid åttatiden på måndagsmorgon gick en ny styrka av hemvärnsmän, fjällräddare och polis på för att fortsätta sökandet efter den 74-årige försvunne mannen i Gällivare.
Hela dan har de finkammat det centrala samhället, ytterkanterna och även skogspartierna i närområdena, men fortfarande utan resultat.
Tredje dygnet
Sökandet kommer dock att fortsätta under kvällen och även natten om det skulle komma att behövas.
- Just nu håller vi på att planera för att ta ut utvilad personal som kan fortsätta sökandet under kvälls- och nattetid, säger Ulf Suup, vakthavande befäl i Luleå.
Vid 18-tiden på måndagskvällen var det tre dygn, som 74-åringen har varit försvunnen sedan han lämnade sitt boende på Sjöjungfrun i Gällivare.
Polisen fick larm om försvinnandet ett par timmar senare och satte omedelbart igång sökandet efter honom. Och efterhand har fjällräddare, hemvärn och frivilliga civila anslutit sig för att hjälpa till.
Totalt är det ett 25-tal personer som dagligen mer eller mindre går skallgång efter mannen. På kvällar och nätter reduceras styrkan till ett drygt 10-tal personer.
Idealiska väderförhållanden
Det råder närmast idealiska väderförhållanden i sökområdet med en nattemperatur som inte går under 12 grader.
- Något problem att vistas utomhus nattetid är det nog inte för 74-åringen, säger Ulf Suup. Däremot är han beroende av mediciner och därför är det viktigt för oss att hitta honom så fort som möjligt.
Ett annat problem är också att den personal som sökt honom i snart tre dygn börjar bli uttröttade. Och det finns inte hur många som helst att sätta in i stället för dem.
- Det råder fortfarande semestertider och många både från hemvärnet, fjällräddningen och oss hos polisen är fortfarande bortresta.
Mannen är 175-180 cm lång och var vid försvinnandet iklädd svart keps med grå ränder, beige jacka och svarta mjukisbyxor. Mannen heter Bo i förnamn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om