Ifrågasätter avvecklingen av Forsgårdsvillorna

Forsgårdsvillorna ska avvecklas eftersom det nya äldreboendet ska byggas på tomtmarken Kommunalhemmet, men nu ifrågasätter Vänsterpartiet om avvecklingen gått till på ett riktigt sätt.

Gällivare kommun upphandlade rivningen av Forsgårdsvillorna till en kostnad av cirka 1,8 miljoner.

Gällivare kommun upphandlade rivningen av Forsgårdsvillorna till en kostnad av cirka 1,8 miljoner.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2014-01-05 18:58

Gällivare kommun har upphandlat rivningen av Forsgårdsvillorna till en kostnad av cirka 1,8 miljoner. Villorna ansågs vara i så dåligt skick att de inte kunde säljas, dessutom var kommunen i tidsnöd. Nu visar det sig att entreprenören i stället för att riva, sålt villorna.

Stig Eriksson, Vänsterpartiet, anser att kommunen gjort en mycket dålig affär och för upp frågan till kommunfullmäktige via en interpellation. Han anser att mycket tyder på att kommunen handlat på ett omdömeslöst sätt genom att betala för en rivning som inte blir av och går miste om inkomster från försäljningen av villorna.

Redovisning i fullmäktige

"Det handlar trots allt om kommunal egendom som vid försäljning kunde gett en intäkt istället för en kostnad. Ett ytterligare problem i mina ögon är att så länge kommunen inte gått ut med en försäljning av vilorna så är dessa kommunal egendom och eventuella intäkter av villorna bör i så fall hamna i kommunkassan. Om det som kommit till min kännedom är riktigt så anser jag att en redovisning av hela ärendet är viktig för fullmäktige" skriver Stig Eriksson.

Hans frågor är följande: "Anser kommunalrådet att villorna är kommunal egendom? Anser kommunalrådet att handläggningen av rivningen är korrekt genomförd?" Svar väntas vid nästa fullmäktigemöte 27 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om