Huvudet skapar skräck i bostadsområdet

Fyndet av ett huvud skapar skräck i bostadsområdet Granbacka. -Det är klart att det är oroligt. Jag vågar inte lämna ungarna utan uppsikt. Vi önskar få större trygghet i området och gärna mer bevakning av Securitas, säger Johanna Siljedahl.

Bland de boende på Granbacka är stämningen orolig och många är upprörda av det makabra fyndet.

Bland de boende på Granbacka är stämningen orolig och många är upprörda av det makabra fyndet.

Foto:

Gällivare2009-05-16 16:28
Det var under natten mot lördagen som två män befann sig vid grillplatsen i bostadsområdet Granbacka för att grilla och njuta av den ljusa försommarnatten, då de hittade ett avhugget kranium i skogen. Grillfesten fick ett snabbt avslut och polis kontaktades.
Människoskallen hittades cirka 30 meter från eldstaden. Det makabra fyndet hittades då mannen gick in i skogen för att uträtta ett naturbehov.
Polisen har nu avspärrat området och tekniker undersöker området. I bostadsområdet Granbacka bor många barnfamiljer, pensionärer och utländska medborgare som söker uppehållstillstånd i Sverige. Ett vanligtvis lugnt bostadsområde som nu lever i stark oro.
Oroligt i området
-Det är klart att det är oroligt. Jag vågar inte lämna ungarna utan uppsikt. Vi önskar få större trygghet i området och gärna mer bevakning av Securitas, säger Johanna Siljedahl.
-Det är inte normalt att hitta ett huvud utan kropp, säger en utländsk man, som oroligt undrar om det ofta brukar vara så här i Gällivare.
En försvunnen man
Grannarna samlas på innergården för att ventilera det ofattbara. Vem kan den döde vara?
-Möjligen en utländsk man som försvann hösten 2007. Polisen letade länge efter honom men man antog att han gömt sig på grund av ett avvisningsbeslut, säger pensionär Gerda Olsson.
Alla talar med alla. Solen skiner starkt, det är den första sommardagen i Gällivare. En dag som förmörkas av ännu ett brott i den skenbara idyllen av en småstad.
En kvinna med ett barn på armen, säger oroligt: "Tänk om det går en mördare lös, på Granbacka. Hur ska jag våga sova i natt."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om