Florita Öberg arbetar på ett stödboende och berättar att personen som misshandlade henne ville ha skjuts – något som hon nekade till.
– Vi arbetar efter en handlingsplan och ska inte ge skjuts annat än till aktiviteter, säger Florita Öberg.
Men när hon sade nej small det. Personen slog henne i ansiktet flera gånger och misshandeln avbröts först då en annan boende tog tag i personen.
Hon berättar att hon då fick tillfälle att trycka på larmknappen som hade ramlat ur fickan och under bordet. Polis och ambulans kom och hon fick åka på akuten där det konstaterades att hon bland annat hade en skada på trumhinnan.
– Det gjorde så ont. Jag ser suddigt på ena ögat och har en svullnad som inte ger med sig, säger Florita Öberg som fortfarande är sjukskriven efter händelsen. Men hon säger att hon inte vill gå tillbaka till sitt arbete.
– Jag känner mig rädd och orolig, jag har svårt att sova, säger Florita Öberg.
Hon har gjort en polisanmälan och säger att hon vill att det kommer ut vad hon råkat för.
– Jag trodde aldrig att jag skulle bli misshandlad på mitt jobb. Varje gång jag blundar ser jag hur han misshandlar mig, säger hon.
Mona Holmström, avdelningschef på kommunen, skriver i ett mejl att utredningar pågår och att hon har svårt att kommentera utifrån rådande sekretess. Det gäller också huruvida personen som misshandlade Florita Öberg är kvar på boendet. ”Vi har rutiner som vi alltid följer och vi vidtar åtgärder för personals säkerhet, upprättar handlingsplaner där en åtgärd kan vara att man inte skall arbeta ensam. Vi har företagshälsovård som kan stötta både individuellt och i grupp. Självklart ska ingen anställd utsättas för våld på arbetet,” skriver hon.
Socialchef Annette Viksten Åhl säger att ett vaktbolag i dagsläget kommer in då personalen arbetar.
– Vi måste säkerställa personalens säkerhet och arbetsmiljö. Vi följer en plan som finns för situationer som denna, säger hon.
Kostnaden för väktarassistans är 500 kronor per timme.