Hennes värsta mardröm besannades

Karina Gustafsson i Gällivare har alltid lidit av spindelfobi. Hon har fått rysningar bara hon hört talas om krypen.Och så, i fredags besannades hennes värsta mardröm.

Spindeln som Karina Gustafsson, Gällivare, lyckades fånga. Nu vill hon ha hjälp av NSD:s läsare att identifiera den FOTO: Maria Ödalen

Spindeln som Karina Gustafsson, Gällivare, lyckades fånga. Nu vill hon ha hjälp av NSD:s läsare att identifiera den FOTO: Maria Ödalen

Foto: Maria Ödalen

GÄLLIVARE2009-08-11 06:00
Karina Gustafssons motvilja för spindlar sträcker sig så långt tillbaka i livet som hon kan minnas.
- Jag har alltid fått rysningar genom kroppen om jag har sett en, ibland har det räckt med att jag har hört talas om de där krypen, säger hon.
Skymtade något
I fredags eftermiddag satt hon hemma på altanen och njöt av en kopp kaffe och solskenet tillsammans med sin man, när hon plötsligt skymtade något i ögonvrån.
Karina Gustafsson reste sig inte ur utemöbeln, snarare var det så att hon studsade upp ur stolen.
En spindel satt där på väggen intill hennes huvud. Hon hade dock sinnesnärvaro att rusa ut i köket och hämta en glasburk, som hon sedan fångade spindeln i och förmodligen ivrigt påhejad av sin man.
Panisk rädd
- Jag har alltid varit paniskt rädd för dem och kan inte riktigt förklara hur det kom sig att jag gjorde som jag gjorde i fredags.
Fram till i måndags har hon sedan förvarat spindeln i glasburken och naturligtvis tittat till den då och då med isande rysningar utefter ryggraden.
Hoppas på hjälp
Spindeln är knappt en centimeter stor och rosafärgad med teckningar på ryggen. Ingen i grannskapet har sett någon liknande spindel förr.
Därför hoppas nu Karina Gustafsson på hjälp av
NSD:s läsare. Att någon spindelkunnig person ska känna igen spindeln och kunna tala om vad det är för sort.
- Jag har ju läst om att det bland annat ska finnas spindlar som är farliga för oss människor, om den inte är det vill jag i alla fall få reda på vad slags kryp det egentligen är som jag har lyckats fånga, säger Karina Gustafsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om