Hemlagat på menyn

På restaurangen Mia och Jonas ska gästerna känna som att de kommer hem. "Det ska vara hemlagat, det tummar vi inte på", säger Mia Flygare.

Första januari öppnade restaurang Mia&Jonas i Erikssonhuset på mellanområdet. "Det ska kännas som att komma hem", säger Mia Flygare.

Första januari öppnade restaurang Mia&Jonas i Erikssonhuset på mellanområdet. "Det ska kännas som att komma hem", säger Mia Flygare.

Foto: Monica Olofsson

GÄLLIVARE2019-03-13 16:35

Hon har arbetat som restaurangchef och egen företagare. Tillsammans med Jonas Flygare drev paret biluthyrning. Men tankarna kom på att starta något eget.

– Vi visste att den här lokalen stod tom och till slut kände vi att man inte ska vara så rädd utan ta chansen, så då gjorde vi det, säger Mia Flygare.

Från första början stod det klart att det var husmanskost som paret ville servera.

– För oss är det viktigt att man känner sig som hemma, det är vårt koncept. Jag gör allt från grunden och köper lokalt så mycket det går. Vi har ett slakteri och två stora livsmedelsaffärer, de ska man gynna, säger Mia Flygare.

Hon säger att det är viktigt att gästerna trivs och att den hemlagade maten är uppskattad.

– Många vill ha brickor men det är ingen skolmatsal, jag dukar av efter mina gäster. Det ger oss också en chans att komma ut bland gästerna och fråga om det smakar bra, säger hon.

En fördel med att laga maten själv är att hon vet exakt vilka ingredienser som finns i maten. En annan är att matsvinnet är näst intill obefintligt.

– Jag lagar inte de här stora mängderna, när jag ser att det börjar bli tomt steker jag på mer, säger hon.

I dagsläget arbetar paret själva.

– Vår ekonom säger att vi måste anställa, det är hårt slit men det vet vi om. Jag kommer från en företagarfamilj och vet att det är några hundår i början men vi försöker kämpa själva så länge det går, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om