Här stod mannen och liftade

Carolin Stenvall är fortfarande försvunnen. Under helgen har polisen tagit emot mängder av tips som fortlöpande bearbetats. Ett tips gäller en man som setts lifta efter Törevägen. Det finns misstankar om att han eventuellt skulle kunna ligga bakom hennes försvinnande.

Vad har hänt den försvunna Carolin Stenvall? Polisen utreder nu om försvinnandet har en brottslig bakgrund.

Vad har hänt den försvunna Carolin Stenvall? Polisen utreder nu om försvinnandet har en brottslig bakgrund.

Foto: thorvald burman

GÄLLIVARE2008-09-22 06:00
Polisen söker nu en okänd liftare som setts vi d Töre, på avfarten mot väg E 10. Mannen försökte få lift norrut mot Gällivare-Kiruna-trakten. Mannen är, enligt tidningen Expressen, i 25-35 årsåldern, cirka 180 cm lång och klädd i brun friluftsjacka. På ryggen hade han en ryggsäck.
Polisen vill ha kontakt med vittnen som sett mannen, kontakt önskas med liftaren om inte annat för att avföra honom från utredningen.
Gåta
Vad som har hänt 29-åriga Carolin Stenvall är ännu en gåta. Hennes bil, en blå Ford Focus, hittades vid Stenbrons rastplats vid Lina älv, fredagen den 12 september. Stenbrons rastplats ligger 11 km söder om Gällivare och under de vackra gamla broarna strömmar vattnet förrädiskt starkt.
Carolin Stenvall var på väg till Gällivare där hon skulle övernatta hos bekanta, för att sedan resa vidare till Jukkasjärvi ishotell, för en anställningsintervju. Ingen har sett kvinnan sedan hon besökte butiken Dollarstore i Piteå vid 13-tiden samma fredag.
På måndag fortsätter polisens utredningsarbete om den försvunna Carolin Stenvall. Sju utredare från rikskriminalpolisen kommer till Gällivare. Bland dem finns en analytiker samt tre personer som ska hjälpa till med registrering av tips och övriga underrättelseuppgifter.
Älven draggad
Polisen har draggat i älven och dykare har genomsökt vattnet vid bron och nedströms bron. Polisen har genomsökt skogen mellan Stenbron och Aitikgruvan med hjälp av hundar och helikopter.
Polisen har även sökt igenom ett gruvschakt nära rastplatsen. Avloppsbrunnar vid rastplatsen har slamsugits. Ännu söker polisen chaufförer till lastbilar och andra fordon som setts vid Stenbron vid den aktuella tiden för försvinnandet och även därefter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om