Han tar över efter sparkad psykchef

Stefan Bergström, divisionschef för landstingets psykiatri, tar tills vidare över ledningen för Malmfältens psykiatri.- Vi ska se över organisationen och se vilken typ av verksamhetschef vi ska tillsätta, säger Stefan Bergström.

Stefan Bergström, divisionschef för landstingets psykiatri, tar över ledningen för Malmfältens psykiatri. FOTO: Kurt Engström

Stefan Bergström, divisionschef för landstingets psykiatri, tar över ledningen för Malmfältens psykiatri. FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

GÄLLIVARE2010-04-27 06:00
I torsdags avsattes Staffan Rosenius som verksamhetschef för Malmfältens psykiatri, efter nio år. Orsaken uppges vara förseningar med intygsskrivande. Patienter har fått vänta på körkortsintyg så lång tid att deras körkort hotats av indragning.
Hänvisar till läkarbrist
Staffan Rosenius hänvisar till den läkarbrist som rått inom psykiatrin de senaste åren, då det varit nödvändigt att prioritera patientvården.
Han sade i gårdagens NSD att han blev överraskad av beslutet och inte väntat sig så drastiska åtgärder. Fackföreningarna har uttalat sitt stöd för sin avsatte verksamhetschef.
Nu tar Stefan Bergström, divisionschef för landstingets psykiatri, tills vidare över ledningen för Malmfältens psykiatri.
Varför avsattes Staffan Rosenius?
- Interna personalärende vill jag inte kommentera, säger Stefan Bergström.
Hade det gått att lösa på annat sätt?
- Då hade jag löst det på annat sätt, säger han.
Planeras förändringar inom Malmfältens psykiatri?
- Nej, det är inte därför beslutet om ett annat ledarskap togs. Inte för att ändra organsiationen eller inriktningen på något sätt. Jag tar över ledarskapet och sedan ska vi se över organisationen och se vilken typ av verksamhetschef vi ska ha och hur verksamheten ska se ut, så det blir så bra som möjligt för patienterna framförallt och även för personalens arbetsmiljö.
Hoppas Rosén stannar
- Med ny ledning kan det naturligtvis bli vissa förändringar i verksamheten. Jag hoppas och tror att Staffan Rosenius stannar kvar som överläkare inom psykiatrin. Rekryteringen av psykiatriker är ett problem. I hela landet råder brist på psykiatriker. Den nya verksamhetschefen behöver inte vara en psykiatriker, det kan bli någon med en annan kompetens än läkarkompetens, säger han.
Något namn på gång?
- Nej.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om