Guldfeber i Gällivare

Gällivares skidkung Marcus Hellner gör succé i OS-spåret.Och Hellner-bakelsen gör succé på caféet!

Det snackas guld som aldrig förr i Gällivare. Och vissa caféer erbjuder till och med en speciell OS-bakelse, som Maria Åhult och Eva Johansson visar upp (lilla bilden).    FOTO: John Filipsson

Det snackas guld som aldrig förr i Gällivare. Och vissa caféer erbjuder till och med en speciell OS-bakelse, som Maria Åhult och Eva Johansson visar upp (lilla bilden). FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2010-02-26 06:00
I Gällivare råder det en guldfeber bland gemene man av sällan skådat slag. Det började redan efter Marcus Hellners första guld, men efter onsdagens har den brutit ut i full skala.
I dag talas det guld överallt inte bara hemma vid köksbordet utan även ute i samhället på restauranger och caféer. Ett OS-guld det har aldrig förärats Gällivare tidigare och nu två, kort tid efter varandra.
Marcus Hellner kommer att mötas av kommunledningen när han återvänder till Gällivare, efter OS. Och kommunalrådet Tommy Nyström (S) lovade redan efter det första guldet att skidstjärnan skulle komma att tilldelas stadsnyckeln, som en uppskattning till det han har presterat.
Strykande åtgång
Men fram till dess pratas det guld bland gemene man och kvinna i samhället. Och inte bara det, på vissa caféer har det bakats en speciell Hellner-bakelse. Allt för att hylla den dubbla guldmedaljören. Bakelsen med de olympiska ringarna och den svenska flaggan verkar också ha en strykande åtgång bland cafégästerna.
- Vi fyller på med fler bakelser efterhand, säger caféinnehavaren Eva Johansson. Och kommer att fortsätta att servera den under hela helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om