Gällivare möter Japan

Kuo Free, med en bakgrund inom restaurangbranschen, vill föra in sushi på Gällivarebornas meny. Under entrepenörsdagen som Gällivare Utbildningstjänst anordnade på andra våningen i Energigymnasiets hus presenterade Kuo Free entusiastiskt sin idé.

Foto:

GÄLLIVARE2010-06-10 17:51
Kuo Free, som idag är 36 år gammal, kom till Sverige från Indien 2001. Under en tid arbetade han på restaurang Peking i Gällivare men när han så kände att det var dags att gå vidare bestämde han sig för att satsa på en lite annan meny. Genom en utbildning i Finnspång utbildade sig Kuo Free till Sushi-kock.
Inte bara sushi
Kuo Frees idé, som han presenterade för åskådarna på den entrepenörsdag som Gällivare Utbildningstjänst anordnat i samarbete med Arbetsförmedlingen, bygger på att starta en sushi-bar någonstans i Gällivare. Han vet inte riktigt var än men letar aktivt en bra lokal. Så fort han hittar en tänker han förverkliga sin idé om en kombinerad sushibar och kafé. Han vill erbjuda Gällivareborna såväl klassisk japansk sushi, risrullader med rå fisk, skaldjur eller avocado och gurka i mitten, som andra asiatiska rätter och te eller kaffe från olika håll i världen.
Intresset för hans idé verkar stort och Kuo Free tror att hans idé kan förverkligas.
- Så fort jag får tag i bra lokaler tänker jag starta sushibaren. Från början kommer det bara att vara jag som jobbar där men framöver kanske det kommer bli några anställda också.
Han har redan haft kontakt med en bank i Gällivare angående finansiering av idén. Och i dagarna väntar fler möten på vägen mot hans dröm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om